НАЧАЛО Други

Какво ще се случи с криптовалутите ако САЩ фалира?

май 27, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво ще се случи с криптовалутите ако САЩ фалира?

Правителството на САЩ е изправено пред риска да изостане с изпълнението на финансовите си задължения и потенциално да обяви дефолт по дълга си, ако Конгресът не успее да повиши лимита на държавните заеми в размер на $31.4 трилиона.

Този провал може да доведе до тежки икономически последици и да предизвика паника на световните финансови пазари. Според главния изпълнителен директор на базираната в Лондон крипто компания Blockchain.com потенциален фалит на правителството на САЩ първоначално би предизвикал спад в крипто инвестициите, последван от скок.

По време на Катарския икономически форум, организиран от Bloomberg, Питър Смит, главен изпълнителен директор на Blockchain.com, изрази мнение, че фалитът или рецесията на САЩ вероятно ще се отразят негативно на крипто пазара в краткосрочен план.

Тъй като криптовалутите се смятат за рискови активи, инвеститорите са склонни да намалят излагането си на риск в такива ситуации.

Въпреки това Смит също така спомена, че в дългосрочен план тези събития биха могли да се окажат полезни за криптовалутите. В случай на неплатежоспособност на правителството на САЩ вероятно ще има първоначален спад на крипто пазара, последван от значителен възходящ тласък.

Смит обсъди още цикличните модели на крипто пазара, като отбеляза, че 2022 г. е била изпълнена с предизвикателства, но през 2023 г. е настъпило възстановяване, като през 2024 г. се очаква нова експоненциална година.

Понастоящем Blockchain.com проучва възможността за разширяване на малкия си офис в Близкия изток в Дубай, тъй като правителството е започнало конструктивен диалог с индустрията по отношение на регулациите.

Преди това компанията е подписала споразумение с крипто регулатора на Дубай, Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) и е създала офис и е наела персонал в региона.

Въпреки че Сингапур и Европа понастоящем получават най-значителния инвестиционен фокус от Blockchain.com, Дубай може да се превърне в цел за значителни бъдещи инвестиции, ако регулаторните условия се съгласуват според очакванията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.