НАЧАЛО Други

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като "криптокралицата", е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

Действителното ѝ местонахождение обаче все още е неизвестно. Междувременно BBC твърди, че германските прокурори стоят зад офертата за имота.

Лондонският имот на Ружа е обявен за продажба

Лондонският имот на Ружа Игнатова наскоро беше обявен за продажба за $15.5 милиона. По-късно сумата беше намалена на $13.6 милиона, а сега обявата вече я няма. Според BBC агенцията за недвижими имоти Knight Frank, отговаряща за продажбата на имота, не разкрива дали той е бил продаден.

Игнатова е била идентифицирана като собственик по правилата за прозрачност в Обединеното кралство, които влязоха в сила миналата година. Докладът показва също, че Игнатова е собственик на имота от май 2016 г. чрез Aboots House Penthouse Limited.

BBC установи, че Игнатова не е продавала имота сама. Вместо това продажбата е била инициирана от прокуратурата в северозападния германски град Билефелд. Германският адвокат на Игнатова Мартин Брайденбах е обвинен в пране на пари за това, че е превел 20 милиона евро, за да плати за пентхауса и втори апартамент в същата сграда. Брайденбах отхвърля обвиненията в рамките на текущия съдебен процес.

Старшият прокурор Гералд Рубсам заяви пред BBC, че всички приходи от продажбата на лондонския пентхаус един ден могат да компенсират жертвите на OneCoin.

Ружа Игнатова продължава да е в неизвестност

Игнатова не се е появявала публично повече от пет години. Основателката на OneCoin в момента е в списъка на ФБР с 10-те най-издирвани лица и бюрото за разследвания предлага награда от $100,000 за всяка информация, която може да доведе до нейния арест. Тя е и един от най-известните бегълци в Европа.

Криптокралицата стартира Onecoin през 2014 г., като се компанията се промотираше като продукт, който щял да бъде по-добър от Биткойн (BTC). След като разследва дейността на компанията обаче, ФБР открива, че проектът е Понци схема, предназначена да измами нищо неподозиращи инignвеститори с милиони долари.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големите инвеститори следят няколко алткойна готови за възход – Santiment


ФБР също така открива, че OneCoin дори не разполага с блокчейн зад токена.Игнатова е успяла предполагаемо да измами инвеститорите с повече от $5 милиарда.

Арестувани са и други сътрудници на OneCoin

Миналия месец Карл Себастиан Грийнууд, съосновател на компанията, се призна за виновен по обвиненията в пране на пари и измама, повдигнати срещу него от прокурора на южния район на Ню Йорк.

Франк Шнайдер, бивш служител на разузнаването на Люксембург, също ще бъде обвинен в пране на пари и телеграфна измама при екстрадирането му в САЩ. Смята се, че той е помогнал на криптокралицата да избегне правоприлагането и да управлява приходите от схемата.

В интервю Франк Шнайдер заяви, че неговата частна разузнавателна компания е отговаряла само за управлението на кризата. Той не е знаел за никакви престъпни дейности в схемата, когато е бил ангажиран с компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене