НАЧАЛО Алткойни

Какво да очакваме след хард форкът на Cardano?

септември 21, 2022 17:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво да очакваме след хард форкът на Cardano?

Cardano е на прага да осъществи дългоочакваната си актуализация Vasil, която има за цел да обогати възможностите за смарт договори, да увеличи пропускателната способност на веригата и да намали разходите.

Като основополагащ слой на Cardano, Plutus (езикът на програмиране на Caradano) ефективно разделя кода, който управлява смарт договори, като остава извън веригата и се изпълнява на машината на потребителя, от валидирането на транзакциите във веригата.

Новите функции на Plutus v2 ще станат достъпни една епоха след хард форка в четвъртък, който се очаква да се случи на 27 септември.

Подобрения след Vasil

Cardano неведнъж е бил обект на критики, че изостава от Етериум и други блокчейн мрежи от първи слой.

За разлика от Етериум, който използва модел, базиран на сметки, по-скоро подобен на банковия, Cardano се базира на системата за “неизразходвани транзакции” (UTXO), свързана с Биткойн – начин за изчисляване на това, което се държи в портфейлите на потребителите, като се следи промяната останала при изразходването на монетите.

С Vasil ще се улесни достъпа до информацията, съхранявана в блокчейна, без да е необходимо харчене и повторно създаване на UTXO, както беше преди.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum


Промяната в начина на обработка на референтните скриптове позволява драстично намаляване на размера на транзакциите, които ги изпълняват.

Cardano разширява счетоводната методология на Биткойн за обработка на смарт договори – известни като “разширени неизползвани изходи от транзакции” (EUTXO) – предназначени да запазят възможно най-много функционалност извън блокчейна, което е ключова характеристика както по отношение на мащабирането, така и по отношение на намаляването на възможностите за атаки и пробиви в сигурността.

“Някои виждат блокчейн като напълно програмируеми платформи, гейминг двигатели, бази данни и какво ли още не. Но те наистина не са такива. Те са счетоводни книги и проследяват транзакции”, казва техническият директор на Cardano Матиас Бенкорт.

Прогноза за цената на ADA

Популярният анализатор на криптовалути Майкъл ван де Поуп наскоро каза, че предстоящият хард форк на Cardano ще предостави “огромно подобрение на представянето” на мрежата, предоставяйки “огромни възможности” за ADA.

Анализаторът отбеляза, че много участници на пазара на криптовалути “предполагат, че оттук нататък ще паднем още повече”. Според него обаче “често това не е така, тъй като най-очевидните нива обикновено не се достигат”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто


В този случай, според анализатора, нивата около $0.32 до $0.40 са важни за следене, тъй като те са зони на подкрепа за Cardano, които помагат да се избегне по-нататъшен спад на пазара. Заради представянето на криптовалутата през последните няколко седмици анализаторът каза, че “няма инерция и вълнение, която да се върти около хард форка Vasil”. Тази липса на инерция, предполага той, може да бъде от полза:

Това носи огромни възможности, ако хард форкът се осъществи по положителен начин, което е доста подобно на Сливането на Етериум. В такъв случай [възход до $1 няма да е изненада] около това събитие.

Както наскоро бе съобщено, Cardano надхвърли границата от 50 милиона транзакции, след като през последните няколко седмици обработваше доста над 50,000 транзакции на ден.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Ето кога може да очакваме началото на новия алткойн сезон

След значителния ръст на стойността на Биткойн фокусът на пазара на криптовалути се насочи към алткойните.

декември 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Топ 9 инвестиции в крипто пространството за декември 2023 година

Да сте в крак с актуалните тенденции на пазара на криптовалути е ключова стратегия за опитни и нови крипто инвеститори.

декември 10, 2023 11:01 3 мин. четене

Трейдър направи над 6,000% печалба от търговията с нова меме криптовалута

Крипто търговец привлече вниманието към забележителните си печалби в рамките само на един месец чрез търговия с нов претендент в сферата на криптовалутите – Grok (GROK), който се различава от Grok AI.

декември 10, 2023 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.