НАЧАЛО Финтех

Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто

21.09.2022 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто

Разрастването на сектора на финансовите технологии залива света като приливна вълна, носейки със себе си портфейли за дигитални плащания, инвестиционни платформи и криптовалутни борси.

Забелязва се, че пет от десетте най-значими финтех организации през 2022 г. са крипто компании, според проучване, споделено от Utility Bidder. В това проучване са взети предвид различни фактори, включително стойност, финансиране, последователи в социалните мрежи и видимост в интернет, за да се постигне обща оценка на финтех индекса.

Сред първите десет фирми OpenSea – най-големият NFT пазар в света – се класира на второ място и най-високо сред блокчейн и крипто фирмите в списъка с общ финтех индекс от 8.61, непосредствено след компанията за лични финанси Chime.

Другите фирми за криптовалути и блокчейн в първата десетка са борсата за криптовалути FTX, Chainalysis, Fireblocks и Circle, които са класирани в този ред от седмо до десето място.

Проучването анализира 50-те финтех компании в списъка на Forbes за 2022 г. на базата на следните четири фактора: общо привлечено финансиране, последна известна оценка, брой последователи в Twitter към 10 август 2022 г. и брой годишни глобални търсения между юли 2021 г. и юни 2022 г. според Google Ads Keyword Planner.

На всяка компания беше присвоена нормализирана оценка от десет точки за всеки фактор, а средната стойност на четирите оценки беше използвана за определяне на крайното класиране.

Очаква се секторът на финансовите технологии да продължи да се разраства през 2022 г.

Интересното е, че през 2022 г. се очаква стойността на финтех сектора да надхвърли $171 милиарда, а експертите очакват, че до 2024 г. цифрата ще надхвърли $228 милиарда, както се посочва в доклада.

Според данните, Robinhood е най-известната компания в областта на финансовите технологии, като през 2021 г. е начело на всички останали компании в областта на финансовите технологии по отношение на финансирането и търсенията в Google.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: FTX купува 30% дял в SkyBridge Capital


Останалите четири от петте най-влиятелни финансовотехнологични фирми от предходната година са Stripe, Kraken, Klarna и Wise. Тази година Robinhood, Kraken, Klarna и Wise не попаднаха в списъка на Forbes’rbes на 50-те най-влиятелни компании във финтех индустрията.

Половината от най-влиятелните организации във финтех сферата през 2022 г. идват от сектора на криптовалутите и блокчейн, който беше силно засегнат от мечия пазар. Също така беше измъчван от множество фалити и несигурност по отношение на регулирането, което прави заключенията им още по-интригуващи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Световната банка стартира нова блокчейн инициатива

Световната банка, официално известна като Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), въведе дигитална облигация в CHF. Тази облигация ще използва DLT за сетълменти в швейцарски франкове.

20.05.2024 9:30 2 мин. четене

CBDC: Жителите на Хонконг вече могат да използват дигиталния юан

С ход, който разширява влиянието му в световен мащаб, Хонконг стартира новаторски пилотен проект за дигитални плащания в юани, което е сигнал за значителна промяна във финансовия пейзаж.

17.05.2024 23:30 2 мин. четене

Европейските финтех компании очакват бум на бизнеса през 2025 година

Според последните данни на MHP Group европейският сектор на финтех технологиите е свидетел на възвръщане на оптимизма.

17.05.2024 11:30 2 мин. четене

Новата блокчейн инициатива на Mastercard привлече 5 нови компании

Mastercard задълбочава навлизането си в блокчейн и дигиталните активи, демонстрирайки твърд ангажимент да интегрира тези технологии в съществуващите си платежни системи.

16.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.