НАЧАЛО Финтех

Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто

септември 21, 2022 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто

Разрастването на сектора на финансовите технологии залива света като приливна вълна, носейки със себе си портфейли за дигитални плащания, инвестиционни платформи и криптовалутни борси.

Забелязва се, че пет от десетте най-значими финтех организации през 2022 г. са крипто компании, според проучване, споделено от Utility Bidder. В това проучване са взети предвид различни фактори, включително стойност, финансиране, последователи в социалните мрежи и видимост в интернет, за да се постигне обща оценка на финтех индекса.

Сред първите десет фирми OpenSea – най-големият NFT пазар в света – се класира на второ място и най-високо сред блокчейн и крипто фирмите в списъка с общ финтех индекс от 8.61, непосредствено след компанията за лични финанси Chime.

Другите фирми за криптовалути и блокчейн в първата десетка са борсата за криптовалути FTX, Chainalysis, Fireblocks и Circle, които са класирани в този ред от седмо до десето място.

Проучването анализира 50-те финтех компании в списъка на Forbes за 2022 г. на базата на следните четири фактора: общо привлечено финансиране, последна известна оценка, брой последователи в Twitter към 10 август 2022 г. и брой годишни глобални търсения между юли 2021 г. и юни 2022 г. според Google Ads Keyword Planner.

На всяка компания беше присвоена нормализирана оценка от десет точки за всеки фактор, а средната стойност на четирите оценки беше използвана за определяне на крайното класиране.

Очаква се секторът на финансовите технологии да продължи да се разраства през 2022 г.

Интересното е, че през 2022 г. се очаква стойността на финтех сектора да надхвърли $171 милиарда, а експертите очакват, че до 2024 г. цифрата ще надхвърли $228 милиарда, както се посочва в доклада.

Според данните, Robinhood е най-известната компания в областта на финансовите технологии, като през 2021 г. е начело на всички останали компании в областта на финансовите технологии по отношение на финансирането и търсенията в Google.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: FTX купува 30% дял в SkyBridge Capital


Останалите четири от петте най-влиятелни финансовотехнологични фирми от предходната година са Stripe, Kraken, Klarna и Wise. Тази година Robinhood, Kraken, Klarna и Wise не попаднаха в списъка на Forbes’rbes на 50-те най-влиятелни компании във финтех индустрията.

Половината от най-влиятелните организации във финтех сферата през 2022 г. идват от сектора на криптовалутите и блокчейн, който беше силно засегнат от мечия пазар. Също така беше измъчван от множество фалити и несигурност по отношение на регулирането, което прави заключенията им още по-интригуващи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Поверителността на личните данни при използване на дигитално евро

Дигиталното евро ще бъде свободно за ползване и достъпно за всички, но законодателите ще решат до каква лична информация ще има достъп банката, заяви Европейската централна банка в изявление от 23 януари.

януари 25, 2023 21:32 2 мин. четене

Този крипто сектор ще бъде основата на следващия бичи пазар – Pantera Capital

Според гиганта Pantera Capital един от секторите на дигиталните активи ще бъде жизнената сила на следващия бичи пазарен цикъл.

януари 25, 2023 19:34 3 мин. четене

Ще има голям обрат за крипто пазарите – Кати Ууд

Главният изпълнителен директор на компанията за инвестиции в криптовалути и технологии ARK Invest прогнозира, че през тази година ще настъпи значителна промяна в стойността на криптоактивите поради спада на инфлацията и промяната в паричната политика на Фед.

януари 25, 2023 12:01 2 мин. четене

Блокчейн компанията Calimero набра финансиране в размер на $8.5 милиона

Базираната в Лондон компания за блокчейн инфраструктура Calimero Network е набрала $8.5 милиона в начален кръг, ръководен съвместно от няколко компании.

януари 25, 2023 9:01 2 мин. четене