НАЧАЛО Регулации

Какви регулации можем да очакваме в крипто пространството през 2023?

февруари 13, 2023 11:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какви регулации можем да очакваме в крипто пространството през 2023?

През 2022 г. индустрията на криптовалутите беше белязана от значителна нестабилност. Тъй като криптоикономиката става все по-интегрирана с останалата част от финансовата система, спадът в цените на криптоактивите и фалитът на компании като криптохедж фонда 3AC и централизираната борса FTX повдигнаха въпроси дали през 2023 г. ще се увеличи регулацията на дигиталните активи.

Според Йему Сю, съосновател на криптостартъпите ARPA и Bella Protocol и партньор-основател в ZX Squared Capital, сривът на FTX е ускорил процеса на регулиране, особено в САЩ. Той смята, че регулациите, които преди се очакваше да се появят през следващите три до пет години, сега ще се появят в рамките на следващите една до две години, особено по отношение на борсите.

Джейкъб Декър, главен вицепрезидент и директор на отдел “Финансови институции” в Woodruff Sawyer, също прогнозира тенденция към засилване на регулирането.

Той смята, че регулаторното правоприлагане ще продължи да нараства, но очаква по-скромни промени поради сложността на технологията и различните случаи на нейното използване.

Потенциалните области на регулация включват борсите за криптовалути, които осигуряват врата за движението на парични потоци към и от света на криптовалутите.

Сю очаква регулациите да бъдат насочени към процесите на познаване на клиента (KYC), борба с прането на пари (AML) и данъчното облагане. Защитата на активите на клиентите също ще бъде приоритет като се гарантира сигурността на средствата, съхранявани на централизираните борси.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво да очакваме след скорошната корекция на пазарите?


Друг потенциален фокус на регулациите може да бъде копаенето, тъй като някои държави могат да регулират потреблението на енергия и въздействието му върху околната среда. Управлението на риска от контрагента също може да бъде регулирано, подобно на традиционните финансови пазари.

Технологичната сложност на криптовалутите обаче може да възпрепятства скоростта на регулирането. Декър смята, че законодателите може все още да не разбират технологията достатъчно добре, за да създадат адекватни закони.

В допълнение към регулирането на борсите за криптовалути, регулациите могат да се съсредоточат и върху стабилните монети – дигитални активи, чиято стойност е обвързана с други валути или стоки. Тези регулации може да са по-лесни за прилагане поради относително простия им характер.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Групата за етика на изкуствения интелект подаде жалба срещу GPT-4 на OpenAI

В жалбата, подадена на 30 март 2023 г., се твърди, че моделът на ИИ е “пристрастен, измамен и представлява риск за неприкосновеността на личните данни, както и обществената сигурност”.

март 31, 2023 17:00 3 мин. четене

Визията на Европейската банкова федерация за екосистемата на дигиталните пари

Европейската банкова федерация (ЕБФ), която представлява 33 национални банкови асоциации и 3,500 индивидуални банки, публикува документ, в който подробно описва визията си за бъдещата екосистема на дигиталните пари.

март 31, 2023 15:03 3 мин. четене

Законът RESTRICT: Заплаха за крипто, Tik Tok и други технологии

В Сената на САЩ беше представен нов двупартиен законопроект, официално наречен “Закон за ограничаване на появата на заплахи за сигурността, които излагат на риск информационните и комуникационните технологии” (RESTRICT), неофициално известен като забраната на TikTok.

март 31, 2023 11:00 3 мин. четене

Ето крайният срок за крипто клиентите на Signature Bank да преместят средствата си

Съобщава се, че Signature Bank, базирана в Ню Йорк банка, която обслужва крипто клиенти, им дава срок до 5 април да преместят средствата си от банката или те ще бъдат закрити от Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC), която беше назначена за синдик на банката, след като беше затворена от нюйоркските регулатори на 12 март.

март 30, 2023 18:30 2 мин. четене