НАЧАЛО Блокчейн

Каква е причината за засилената активност в мрежата на Hedera?

28.11.2022 21:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Каква е причината за засилената активност в мрежата на Hedera?

Изглежда сривът на FTX и последвалите каскадни ефекти, както и мечия пазар не се отрази на растежа на проекта Hedera, който е базиран на собствената технология на Hashgraph.

Мрежата Hedera се възстанови със солиден растеж във всички области след второто тримесечие. Пазарната капитализация на проекта беше почти без промяна спрямо предходното тримесечие, но през третото тримесечие обемът на трансферите се увеличи с 25%.

От Hedera съобщиха, че нямат никаква връзка с FTX или нейния основател Сам Банкман-Фрийд, а именно това им е помогнало да не страдат от каскадните ефекти разразили се след срива на крипто борсата.

DeFi инициативи

Увеличението на активността може да е свързано с няколко различни причини. Първата децентрализирана борса на Hedera – SaucerSwap, вече функционира, а водещите NFT пазари непрекъснато разширяват съответните си пазарни дялове.

Най-голямото постижение на Hedera през това тримесечие беше достигането на етапната граница от $100 милиона в тотална заключена стойност (TVL), което представлява 171% ръст спрямо предходното тримесечие. 

За два месеца от дебюта на Saucer обемът на транзакциите в него достигна $30 милиона, а общата стойност на TVL надхвърли $17 милиона.

Към края на третото тримесечие платформата за ликвидни залози Stader Labs също генерира $80 милиона от общо $100 милиона TVL за мрежата, което се смята ключова роля.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво трябва да следят инвеститорите в XRP


Странични фактори спомогнали растежа

За да подсили допълнително екосистемата на мрежата, фондацията HBAR, която стой зад мрежата и криптовалутата HBAR обеща общо $360 милиона за инициативи на екосистемата и вече е одобрила 167 субсидии.

Мрежата продължи да изгражда и разширява дейността си дори по време на мечия пазар, което според мнозина допринесе за цялостното ѝ добро представяне през третото тримесечие.

Игри като “Ashfall” и играта за печелене на Hedera – “Slime World” спомогнаха за регистрирането на над 100,00 нови уникални потребители. Освен DeFi инициативите, секторите на хазарта и NFT също помогнаха в голяма степен на мрежата. NFT пазари като Hash Axi & Zuse Market осигуриха над $74 милиона общ обем на търговията по отношение на HBAR.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Нов блокчейн проект набра $100 милиона финансиране

Berachain (BERA), блокчейн, фокусиран върху децентрализираните финанси (DeFi), разкри, че е набрал впечатляващите $100 милиона в последния си кръг на финансиране.

14.04.2024 11:00 2 мин. четене

Дългоочакван Етериум проект стартира основната си мрежа

EigenLayer, протоколът за рестейкинг на Етериум (ETH), официално обяви старта на своята мрежа в неотдавнашно изявление, публикувано в X.

10.04.2024 13:00 1 мин. четене

Нов блокчейн засенчва Етериум и Arbitrum по обем на транзакции

Решението на Coinbase за мащабиране от втори слой, Base, демонстрира по-висока производителност в сравнение с платформи като Arbitrum и Етериум, особено по отношение на дневния обем на транзакциите.

07.04.2024 17:00 1 мин. четене

Меме криптовалутите: Натоварват ли прекалено много мрежата на Solana?

Мрежата на Solana в момента изпитва значително напрежение, борейки се с притока на транзакции, предизвикан от неотдавнашното нарастване на активността на меме монетите.

06.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.