НАЧАЛО Биткойн

Каква е експозицията на Ел Салвадор към Биткойн?

януари 23, 2023 12:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Каква е експозицията на Ел Салвадор към Биткойн?

Данте Моси, председател на Централноамериканската банка за икономическа интеграция (CABEI), твърди, че експозицията на Ел Салвадор към криптовалути все още е минимална.

На 7 септември 2021 г. Ел Салвадор стана първата държава в света, която прие Биткойн (BTC) като законно платежно средство.

CABEI работи с държавата за събиране на информация, която се очаква да включва разкрития за криптовалутите, преди да я представи на Международния валутен фонд (IMF) за преглед и препоръки.

Наскоро Моси отбеляза, че макар популярността и приемането на Биткойн да са нараснали, след като криптовалутата бе обявена за законно платежно средство в Салвадор преди около две години, експозицията на населението към нея е твърде малка.

Той заяви:

Видяхме [данни за] експозицията и я смятаме за много малка – тя не е значителна.

Заинтересовани сме инвеститорите също да са запознати с реалното положение в Салвадор.

Коментарите на банкера идват на фона на нарастващите критики и несигурност относно експеримента на Ел Салвадор с BTC, особено след като цената на криптовалутата спадна с над 70% миналата година.

Към юли 2022 г. ръководеното от президента Букеле правителство е закупило 2,381 BTC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Изключителни печалби предстоят по-скоро отколкото очаквате – К. Свенсън


Ако приемем, че президентът на страната Наиб Букеле е изпълнил това, което каза на 17 ноември – че ще купува по един Биткойн дневно – според Nayib Bukele Portfolio Tracker страната е похарчила повече от $100 милиона купувайки BTC, но стои над загуби от над $50 милиона по текущите цени.

Миналия месец CABEI предостави на Ел Салвадор заем в размер на $450 милиона, по-голямата част от който се очаква да бъде използвана за погасяване на облигации през следващата седмица. Според Данте Моси е забранено държавата да използва финансирането за закупуване на криптоактиви и че използването на постъпленията ще бъде одитирано след шест месеца.

Също така миналата седмица Конгресът на страната одобри законопроект, който ще позволи на страната да продава облигации, обезпечени с Биткойн с 62 гласа “за” и 16 гласа “против”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.