НАЧАЛО Биткойн

Ел Салвадор на последната права преди пускането на Биткойн облигации

януари 12, 2023 18:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ел Салвадор на последната права преди пускането на Биткойн облигации

Според доклад на Bloomberg от 11 януари Ел Салвадор е приел законопроект, който ще позволи на страната да продава облигации, обезпечени с Биткойн.

Конгресът на страната е одобрил законопроекта с 62 гласа “за” и 16 гласа “против”. Сега президентът Найиб Букеле трябва да подпише законопроекта.

Предложените облигации са част от по-голяма стратегия за криптовалутите. Салвадор ще вложи $500 милиона от приходите от тези облигации в предложения от Букеле план за изграждане на “Биткойн Сити” в близост до крайбрежния вулкан Кончагуа. Градът ще използва чистата вулканична енергия за добив на криптовалута и ще използва Биткойн като своя основна валута.

Страната ще похарчи останалите $500 милиона, за да купи още Биткойн в допълнение към вече закупените 2,381 BTC ($42 милиона). Всъщност страната е поела ангажимент да купува по 1 BTC на ден. Съобщава се, че притежателите на облигации ще спечелят, ако стойността на Биткойн се увеличи.

BTC облигациите на Ел Салвадор са в процес на разработка от известно време. Под ръководството на Букеле Салвадор обяви криптовалутата за законно платежно средство през 2021 г., а плановете за облигацията бяха обявени за първи път през ноември същата година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн пробива $18,000, отбелязвайки значителни печалби


Въпреки че се очакваше облигацията да бъде въведена в началото на 2022 г., пазарните условия забавиха напредъка и се очакваше финансовият инструмент да бъде въведен през септември 2022 г. Според изявленията на партньора на Салвадор – Bitfinex, облигацията отново беше отложена през същия месец поради опасения за сигурността.

Освен това изглежда, че доскоро Салвадор не е имал потенциални купувачи на облигации. През февруари 2022 г. в докладите се посочваше, че окръгът е привлякъл устни ангажименти на стойност $500 милиона – с възможност за набиране на още $5 милиарда.

Въпреки приемането на необходимия законопроект днес, не е ясно кога страната може да започне да емитира и продава облигации на купувачи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.