НАЧАЛО Други

Как да изкарвате пари с ChatGPT

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

Ето пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари.

Създаване на съдържание

За създателите на съдържание ChatGPT е средство, което променя правилата на играта. Инструментът може да ви помогне да пишете блог публикации, статии, публикации в социалните мрежи и рекламни текстове. Използвайте го, за да генерирате интересни теми за публикации в блогове, запомнящи се заглавия и съобщения за социалните медии, които ще поддържат интереса на читателите ви.

ChatGPT ви позволява да предоставяте на компаниите услуги за копирайтинг с помощта на изкуствен интелект. Освен това можете да съставяте убедителни имейли за маркетингови цели. С помощта на инструмента можете също така да пишете примамливи текстове за целеви страници и описания на продукти.

Проектиране на инструменти с помощта на изкуствен интелект

Ако знаете как да програмирате, можете да проектирате уникални приложения и решения, които използват ChatGPT за решаване на проблеми или повишаване на производителността. Можете да създадете решения, захранвани от ChatGPT, които да помагат на създателите на съдържание и маркетолозите при планирането и генерирането на идеи за съдържание, заглавия и публикации в социалните мрежи. Програмата може да се използва и за генериране на идеи за проекти и кампании.

Локализиране на съдържанието

Можете да използвате ChatGPT, за да превеждате текст от един език на друг. Тъй като често става въпрос за груб превод, трябва да гарантирате, че резултатът е прецизиран и редактиран. Използвайте инструмента, за да откриете и замените уникални за културата алюзии и идиоми с аналози, които са по-привлекателни за целевата аудитория. Използвайте ChatGPT, за да адаптирате материала към тона, стила и обичаите на целевия пазар, като гарантирате, че посланието на вашия клиент ще бъде добре възприето. Пример за такъв тип дейност е субтитри за филми.

Програмиране

ChatGPT има възможност да разработва компютърен код за приложения и софтуер. Опитните програмисти могат да използват инструмента, за да проверят работата си за грешки.

Всъщност разработчиците могат да използват технологията като вид асистент или да поискат ChatGPT да генерира код въз основа на техните идеи. Това може да доведе до доходоносни задачи за работещите на свободна практика, които проектират уебсайтове и софтуер.

Също така когато имате голям набор от код за конвертиране, ChatGPT може да свърши прилична работа по конвертирането му в предпочитания от вас език.

Инвестиционни съвети

Независимо дали сте опитен търговец или начинаещ, можем да използваме силата на ChatGPT, за да ви помогнем да станете по-продуктивен и печеливш търговец. Тя може да ви помогне при техническия анализ, като идентифицира ключови пазарни показатели, включително пълзящи средни, нива на подкрепа и съпротива и модели на графики. Тя може също така да анализира социалните медии и новините, за да предостави препоръки по отношение на конкретни акции, сектори или целия пазар.

ChatGPT може дори да ви помогне да управлявате търговския си портфейл, като ви предостави препоръки за разпределение на активите и диверсификация въз основа на вашата толерантност към риск и инвестиционни цели.

Въпреки всичко трябва да се има предвид, че това все пак е не означава, че анализа на бота ще се окаже точен със сигурност, особено като се има предвид, че базата му данни е актуализирана за последно през 2021 г. Именно заради това преди инвестиция винаги трябва да се извършва нужната проверка и дори допитване до финансови специалисти.

Проучванията разкриват интересни модели на приемане на ChatGPT

Платформата за онлайн професионални мрежи Fishbowl публикува през януари тази година доклад от проучване, в който се разглежда степента на приемане на ChatGPT сред професионалистите.

Почти 27% от професионалистите са я използвали, за да си помагат в дейности, свързани с работата. С 29% от тях, които са я използвали на работното място, професионалистите от поколението Z са с най-висок процент на приемане. На второ място се нареждат представителите на Поколението Х с 28%, а на трето място – представителите на милениалите с 27%.

Професионалистите в областта на маркетинга и рекламата имат най-голяма степен на приемане, като 37% от тях заявяват, че са използвали AI, за да си помогнат в дейности, свързани с работата. Специалистите в областта на технологиите и консултациите са на второ и трето място, съответно с 35% и 30%. Счетоводните и преподавателските специалисти са на второ и трето място, съответно с 16% и 19%. Най-нисък е процентът на внедряване в здравеопазването – 15%.

Fishbowl също така твърди, че проучването е проведено между 4 и 8 януари 2023 г. и се е свързало с близо 4,500 професионалисти от хиляди компании, сред които Amazon, Bank of America, Edelman, Google, IBM, JP Morgan, McKinsey, Meta, Nike и Twitter.

Fishbowl проведе още едно проучване между 26 и 30 януари 2023 г., когато се свърза с 11,793 професионалисти. Докладът от проучването разкри, че процентът на приемане на ChatGPT сред професионалистите е скочил до 43%.

Въпреки това 68% от професионалистите, които използват ChatGPT или подобни инструменти с изкуствен интелект, са заявили, че го правят, без да информират шефовете си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Как да изкарвате пари с ChatGPT”
  1. Тия журналисти стават от по-прости все по-прости…. По-тъпа статия отдавна не бях чувал, най-сигурния начин да се издъниш и да разчиташ на ChatGPT, особено при инвестициите пък :)))

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.