НАЧАЛО Регулации

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

Няколко правителства обаче все още се колебаят дали да включат криптовалутите в съществуващите си финансови системи. Един от последните примери за това е туристическата дестинация Бали.

През уикенда правителството на Бали изрази отрицателната си позиция спрямо криптовалутите. Уейан Костер, губернаторът на Бали, проведе пресконференция, на която обяви, че към туристите, които решат да извършват плащания с криптоактиви, ще бъде приложен строг контрол.

Костер заяви, че чуждестранните туристи, които нарушават визовите разрешителни, ангажират се с неподходящо поведение, използват криптовалута като платежно средство или нарушават други разпоредби, ще бъдат изправени пред тежки последствия, включително депортиране, административни санкции, наказателни санкции, затваряне на предприятия и други строги мерки.

Правителството възнамерява да следи отблизо и да регулира подобни транзакции в региона.

Следователно на туристите, посещаващи Бали, няма да бъде позволено да използват Биткойн или други криптовалути за плащания в хотели, ресторанти, туристически атракции, търговски центрове или други обекти в региона. Единственото признато законно платежно средство в Бали е индонезийската рупия и тя е единствената валута, която се приема в региона.

Използването на валути, различни от индонезийската рупия, може да доведе до тежки последици, наложени от правителството, според информация от правителствен новинарски портал.

Тези наказания могат да включват лишаване от свобода за срок до една година и значителна глоба в размер на около $13,300. Костер подчерта още, че извършването на бизнес дейности с чуждестранна валута без разрешение от Банката на Индонезия може да доведе до минимално наказание лишаване от свобода за една година и максимално за пет години, заедно с глоба в размер от 50 милиона рупии ($3,300) до 22 милиарда рупии ($1.4 милиона).

Решението на правителството на Бали да забрани разплащанията с криптовалута предизвика критики от страна на различни лица, като някои от тях изразиха недоволството си, заявявайки нежеланието си да посещават Бали поради тази политика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулациите на криптовалутите са по-нужни от всякога според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг подчерта, че е изключително важно Съединените щати да създадат регулаторна рамка за криптоактивите.

септември 30, 2023 20:00 1 мин. четене

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.