Home

Как би се отразила победата на Доналд Тръмп на американските пазари?

30.06.2024 10:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как би се отразила победата на Доналд Тръмп на американските пазари?

Анализаторите на JPMorgan изразиха загриженост относно потенциалното инфлационно въздействие при победа на Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори, като заявиха, че пазарите все още не са отчели адекватно свързаните с това рискове.

В бележка до клиентите си анализаторите на банката подробно описаха няколко ключови политики, предложени от кампанията на Тръмп, които биха могли да допринесат за инфлацията. “Изглежда, че пазарите все още не са включили голяма рискова премия за инфлационните ефекти от основните политики на кампанията на Тръмп“, отбелязаха анализаторите.

Ключови политически цели, изтъкнати от JPMorgan:

  • Удължаване на данъчните облекчения през 2017 г: Тръмп планира да удължи срока на действие на данъчните облекчения, въведени през 2017 г., които трябва да изтекат в края на 2025 г. Продължаването на тези намаления може да доведе до по-широка траектория на бюджетния дефицит и дълга на САЩ, като по този начин допринесе за инфлацията.
  • Силно ограничаване на имиграцията: Предложението на кампанията за депортиране на родените в чужбина нелегални имигранти може да затегне пазара на труда, което да доведе до натиск за повишаване на заплатите и по този начин да увеличи инфлацията.
  • Налагане на мита върху вноса: Въвеждането на широки мита върху вносните продукти вероятно ще доведе до повишаване на цените на вътрешния пазар, което допълнително ще засили инфлационния натиск.

Освен това експертите на JPMorgan посочиха, че Тръмп планира да замени председателя на Федералния резерв Джером Пауъл след края на мандата му. Въпреки че се обсъждаха промени в законите, които да намалят независимостта на Фед, изглежда малко вероятно такива промени да минат през Конгреса, дори ако републиканците го контролират. Въпреки това самата реторика би могла да повлияе на пазарите, като повиши дългосрочните инфлационни очаквания и засили кривата на американските държавни облигации.

В бележката, написана преди неотдавнашния дебат Тръмп-Байдън, се стигна до заключението, че политиката на Тръмп може да породи значителни възходящи рискове за инфлацията, инфлационните очаквания и емитирането на американски държавни облигации. Тези потенциални промени подчертават важността на внимателното наблюдение на променящия се политически пейзаж и неговите последици за икономическата политика и пазарната динамика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изявлението на председателят на Федералния резерв повлия на златото

Във вторник цените на златото отбелязаха повишение, отчасти стимулирано от коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилиха очакванията за потенциално намаляване на лихвения процент през септември.

16.07.2024 18:00 1мин. четене

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.