Home

Словесни престрелки на първия дебат между Байдън и Тръмп

28.06.2024 11:54 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Словесни престрелки на първия дебат между Байдън и Тръмп

По време на дебата преди изборите президентът на САЩ Джо Байдън и неговият опонент Доналд Тръмп заявиха, че всеки от тях има заслуга за силната икономика по време на своите мандати, и обвиниха другия, че е предизвикал тежка инфлация. 

Тръмп, който беше президент на страната от 2017 г. до 2021 г., разкритикува икономическото управление на Байдън, заявявайки, че е свършил лоша работа и инфлацията убива страната. Освен това Тръмп каза, че икономиката е напреднала под негово ръководство.

Байдън, от друга страна, обясни инфлацията, която достигна своя връх от 9% преди две години, преди да спадне до 3.25%, с лошото справяне на Тръмп с Ковид пандемията и корпоративната алчност. 

Икономиката се срина” по времето на Тръмп, отбеляза Байдън, като добави, че неговата администрация работи за нейното възстановяване, откакто е встъпила в длъжност.

Икономическите сътресения, причинени от Ковид пандемията, която започна през март 2020 г., усложняват сравненията между двете администрации. Въпреки това една ясна разлика е, че инфлацията е била значително по-висока по време на мандата на Байдън в сравнение с този на Тръмп.

По време на президентството на Тръмп инфлацията на потребителските цени никога не е надвишавала 3%, а Федералният резерв често изразяваше загриженост, че инфлацията е твърде ниска. Обратно, по време на Байдън инфлацията остава над 3% през всички години, с изключение на първите три месеца от мандата му, и надхвърля 5% през повече от половината му мандат досега.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.