НАЧАЛО Блокчейн

Kadena пуска първата децентрализирана борса без такси за газ

август 4, 2022 11:17 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kadena пуска първата децентрализирана борса без такси за газ

Kadena, хибридната блокчейн система, базирана на доказателство за работа (PoW), която съчетава едновременно публичен протокол от първи слой и мрежа от втори слой, обяви старта на децентрализираната борса (DEX) Kaddex.

Проектът отбелязва, че екипът му е предприел “строг, многоетапен одит” на своя код, стартирал е публична сглобка в Devnet и е открил програма за награждаване за намиране на грешки в партньорство с Immunefi, за да стимулира цялостното подобряване на Kaddex.

Kaddex v1

Чрез рамката на Kadena (KDA) Kaddex осигурява стейкинг и обединяване на ликвидност без газ, които “винаги ще останат безплатни“. Проектът твърди, че заедно с транзакциите без газ, мащабируемият блокчейн на Kadena ще осигури бързи и сигурни разплащания.

Тъй като всичко – от ликвидността и осигуряването до ценообразуването и обмена – се извършва изцяло на веригата, няма нужда от намеса на оракули извън нея. Нещо повече, Kaddex представлява единствената мултипротоколна DEX с вградени децентрализирани мостове, което означава, че потребителите могат да получат достъп до стойност чрез една платформа.

Стейкърите на KDX ще печелят 0.05% от всички суапове, които се осъществяват в Kaddex, което позволява на притежателите да получават пасивен доход, като същевременно продължават да участват в управлението.

Всъщност децентрализираната автономна организация (ДАО) на Kaddex, която е фокусирана върху развитието на екосистемата, играе жизненоважна роля в контрола на параметрите за отделните пулове. Нейната цел е да установи общностна собственост върху екосистемата, като позволи на членовете да направляват развитието на платформата.

Програма за добив на ликвидност

Отличителна черта на новостартиралата DEX е, че в нея е внедрена по-модернизирана версия на автоматичния маркет мейкър (АММ) Uniswap v2, като се използва езикът за програмиране Pact.

В кода е добавена функция за добив на ликвидност, за да се стимулират потребителите да действат като доставчици на ликвидност (ДЛ). По-конкретно, ДЛ ще имат две възможности – или да претендират за 0.25 % от таксите за суап, или за възнаграждения в токени KDX с програмно подсилване (бустер).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Хиляди портфейли са източени след експлойт на Solana


По този начин програмата за добив на ликвидност на Kaddex е предназначена за привличане на ликвидност чрез разпределяне на токени KDX, за които проектът твърди, че ще “генерират изгодни пул бустери за ранните ДЛ, които нелинейно ще намаляват” с времето.

Мрежовите награди представляват 40% от общото предлагане на KDX, което може да стимулира активността на DEX в дългосрочен план, като гарантира справедливо и децентрализирано разпределение, което е от полза за участниците. От максималната горна граница от 1 милиард KDX, Kaddex ще разпредели 400 милиона токена (40%) на доставчиците на ликвидност. Въпреки това, Kaddex няма да копае допълнителни токени, за да гарантира, че подсилените възнаграждения “не са за сметка на притежателите на KDX” при отчитане на инфлацията.

Това означава, че когато потребителите изтеглят ликвидност и изберат подсилени награди KDX, смарт договорите на Kaddex използват натрупаните награди на участниците (финансирани от таксите за търговия в размер на 0.25%), за да закупят еквивалентната стойност на KDX на пазара, а делтата между стандартните награди и мултипликатора се извлича от наградите на мрежата.

Други забележителни разработки, които са планирани в пътната карта на Kadena, включват стремеж към допълнителни борсови листвания в САЩ и по света, както и разработване на инфраструктура за платформа за кредитиране.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

До Куон е арестуван от властите на Черна гора

В четвъртък министърът на вътрешните работи на Черна гора, Филип Аджич, обяви, че основателят на провалената криптовалута Terra, До Куон, е бил арестуван на летището в Подгорица.

март 23, 2023 20:30 1 мин. четене

CFTC обсъди DeFi на среща на Консултативния комитет по технологиите

Децентрализираното финансиране (DeFi) беше основна тема на дискусия на неотдавнашната среща на Консултативния комитет по технологиите (TAC) на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) във Вашингтон.

март 23, 2023 20:00 3 мин. четене

Arbitrum: Активността в мрежата нараства в очакване на airdrop-a

Напоследък в мрежата на Arbitrum се наблюдава рязък скок на активността, като броят на транзакциите и адресите се е увеличил значително.

март 23, 2023 15:05 1 мин. четене

Потребителите на затворената борса Bitzlato получават достъп до част от средствата си

Въпреки че беше конфискувана от европейските власти, Bitzlato, свързаната с Русия крипто борса, възстанови частично достъпа до средствата на потребителите.

март 23, 2023 13:20 2 мин. четене