НАЧАЛО Блокчейн

Хиляди портфейли са източени след експлойт на Solana

август 3, 2022 9:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хиляди портфейли са източени след експлойт на Solana

Говорител на Solana Labs заяви, че текущите разследвания показват, че "няма доказателства", че мрежата на Solana е виновна за експлойта.

Инженери от различни екосистеми, с помощта на няколко фирми за сигурност, разследват източените портфейли в Solana. Няма доказателства, че са засегнати хардуерни портфейли„, заяви в изявление Остин Федера – говорител на проекта.

В туит той отбеляза: 

Много неща остават неизвестни към този момент – освен че хардуерните портфейли не са засегнати. Има и широко разпространени съобщения за компрометиране на ETH портфейли, но не е ясно дали това е свързано или е отделен проблем.

Изглежда, че атакуващият източва токени SOL и SPL при очевиден експлойт в мрежата Solana. 

Одиторът на Solana OtterSec съобщи в Twitter, че през последните няколко часа са източени над 5,000 портфейла на Solana, което потвърждава многобройните съобщения от хора в Twitter, които твърдят, че балансите им са изчезнали. 

Анализът на OtterSec показа, че транзакциите са били подписани от собствениците, което според одитора предполага компрометиране на частния ключ. Експлойтът може да засегне и потребителите на ETH.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Кога може да започне следващият бичи пазар на Биткойн?


Според съобщенията в Twitter най-засегнати изглеждат портфейлите, които са били неактивни повече от шест месеца. Потребителите на портфейлите Phantom и Slope казват, че са загубили средства. 

Работим в тясно сътрудничество с други екипи, за да стигнем до дъното на докладваната уязвимост в екосистемата Solana„, съобщиха от Phantom в Twitter. 

Към този момент екипът не смята, че това е специфичен за Phantom проблем.

Към момента не е ясно откъде произхожда експлойтът. Пазарът за NFT Magic Eden препоръча на потребителите да отменят разрешенията за всички подозрителни връзки в портфейлите на Phantom в съобщение до потребителите в Twitter.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Цената на Celsius (CEL) скача с 800% за два месеца

Алткойн, базиран на Етериум (ETH), който се нарежда сред 100-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация, се е повишил с трицифрени с трицифрени числа през последните 30 дни.

август 12, 2022 13:55 1 мин. четене

Обявена е дата за Сливането на Етериум

Преминаването на Етериум към Proof-of-Stake наближава, като разработчиците се споразумяха за предварителна дата за Сливането.

август 12, 2022 11:27 1 мин. четене

Ankr (ANKR) скочи с почти 60% за час след важно обявление

Доставчикът на децентрализирана блокчейн инфраструктура Ankr получава сериозен тласък, но не само на котировките си.

август 12, 2022 8:27 1 мин. четене

400% ръст в децентрализираните приложения на Polygon тази година

Броят на децентрализираните приложения (dApps) в Polygon, платформата за мащабиране на Етериум, надхвърли 37,000, което представлява 400% увеличение от началото на 2022 г.

август 11, 2022 17:34 1 мин. четене