НАЧАЛО Други

JPMorgan очакват да спечелят $3 милиарда от придобиването на First Republic Bank

май 24, 2023 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
JPMorgan очакват да спечелят $3 милиарда от придобиването на First Republic Bank

Нетните приходи от лихви на JPMorgan Chase & Co (JPM.N) се очаква да нараснат с $3 милиарда през тази година след придобиването на несъществуващата First Republic Bank, както се посочва в презентация, публикувана преди деня на инвеститорите в понеделник.

След като властите закриха First Republic по-рано този месец, най-големият американски кредитор се съгласи да поеме $173 милиарда от фалирали банкови кредити, $30 милиарда от ценни книжа и $92 милиарда от депозити.

Очаква се интегрирането на First Republic в дейността на JPMorgan да отнеме около 12 месеца.

JPMorgan изрази увереност в придобиването, тъй като по време на неотдавнашната банкова криза се очерта като един от основните бенефициенти, привличайки депозити от клиенти, търсещи стабилност в по-големи финансови институции.

First Republic стана третата регионална американска банка, която фалира от март насам, като допринесе за сътресенията във финансовия сектор, засили опасенията за криза и оказа натиск върху средните по размер банки.

JPMorgan очаква умерен ръст на разходите в средносрочен план, с ниски до средни едноцифрени темпове. Банката също така потвърди целта си да постигне 17% възвръщаемост на материалния общ капитал – ключов показател за способността й да генерира печалба, използвайки средствата на акционерите.

Източник: Reuters

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Рецесията е тук и тези индикатори сочат към точно това

На фона на нарастващите опасения на експерти и инвеститори относно предстоящ икономически спад, през последните пет десетилетия се наблюдава все по-голямо съвпадение на водещите икономически показатели, което показва голяма вероятност от глобална рецесия в близко бъдеще.

юни 1, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.