НАЧАЛО Други

Джо Роган и Coffeezilla коментират подкрепените от знаменитости крипто измами

март 10, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джо Роган и Coffeezilla коментират подкрепените от знаменитости крипто измами

Криптовалутната индустрия преживя тежка година с множество фалити, които разтърсиха общността.

На фона на тази суматоха, американският водещ на подкаст Джо Роугън и ютубърът Стивън Финдайзен, известен още като Coffeezilla, обсъдиха въпроса за знаменитостите, които подкрепят измами с криптовалути.

По време на подкаста Joe Rogan Experience, излъчен на 7 март, Coffeezilla обясни как одобренията на известни личности могат да създадат непреодолимо “социално доказателство”, което може да накара хората да пренебрегнат предупредителните знаци.

Той отбеляза колко много високопоставени личности са подкрепили фалиралата криптоборса FTX и нейния основател Сам Банкман-Фрийд, включително Том Брейди и BlackRock. Coffeezilla сравни ситуацията с тази на Бърни Мейдоф, при която инвеститорите са се доверили на опитни инвеститори и са подкрепили измамна схема.

Coffeezilla засегна и въпроса за отговорността на знаменитостите, които популяризират проекти за криптовалути. Той спомена бореца и YouTube знаменитост Логан Пол и обвиненията, че е измамил инвеститори в криптопроекта Cryptozoo, като Пол заплаши да съди Финдайзен.

Въпреки че по-късно Пол се извини и обеща да възстанови парите на инвеститорите, Coffeezilla отбеляза липсата на отчетност и как знаменитостите изглеждат щастливи да печелят пари от тези проекти, но трудно можеш да ги намериш, когато им се поиска отчетност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Правителството на САЩ прехвърля конфискувани 40,000 BTC – има ли риск за цената?


Coffeezilla е известен с разследването на онлайн измами и преди това разобличи бившия главен изпълнителен директор на Celsius Алекс Машински за разпродажба на CEL токени през различни крипто портфейли.

Той също така разкри предполагаема измама с NFT на потенциална стойност $20 милиона и привлече вниманието към Сам Банкман-Фрийд, случайно описвайки Понци схема месеци преди широко разгласения крах.

Като цяло, разговорът между Джо Роган и Coffeezilla подчертава въпроса за знаменитостите, които популяризират измами с криптовалути и необходимостта от повече отчетност в индустрията. Той също така подчертава значението на надлежната проверка и предпазливостта, когато се обмислят инвестиции на пазара на криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Регулаторни пречки принуждават Bittrex да напусне американския пазар

На 31 март Bittrex, добре позната крипто борса, изпрати имейл на своите потребители, че доброволно ще спре дейността си в Съединените щати.

април 1, 2023 11:14 2 мин. четене

Binance се присъединява към FIDO Alliance в подготовка за имплементиране на ключове за достъп

Развълнувани сме да обявим, че Binance официално се присъедини към FIDO Alliance, една от най-влиятелните и най-големи асоциации, фокусирани върху разработването на стандарти за удостоверяване без парола.

април 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance отговори на обвиненията на американските сенатори

Крипто борсата Binance отговори на обвиненията, че платформата е улеснила дадени незаконни финансови дейности, отправени от американските сенатори Елизабет Уорън, Крис Ван Холен и Роджър Маршал.

март 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Задържания глава на Terra го очакват тежки условия в затвора

Според информацията До Куон, който в момента е арестуван в Черна гора и потенциално може да бъде екстрадиран в САЩ или Южна Корея, ще трябва да изтърпи тежките условия в затвора в страната.

март 31, 2023 19:00 2 мин. четене