НАЧАЛО Биткойн

Правителството на САЩ прехвърля конфискувани 40,000 BTC – има ли риск за цената?

март 10, 2023 11:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Правителството на САЩ прехвърля конфискувани 40,000 BTC – има ли риск за цената?

Според Glassnode, компания за анализ на блокчейн, в момента се прехвърлят приблизително 40,000 Биткойн токена, съхранявани в портфейли, свързани с конфискации от правоприлагащите органи на Съединените щати.

PeckShield, компания за блокчейн сигурност, потвърди, че приблизително 40,000 BTC са били консолидирани в два портфейла, контролирани от правителството на САЩ. Повечето от тези транзакции изглежда са вътрешни.

Данните от веригата разкриват, че 9,861 от тези BTC произтичат от нападението през 2013 г. на пазара за незаконни стоки и услуги Silk Road – онлайн пазар, основан от Рос Улбрихт, който улесняваше продажбата и трансфера на незаконни стоки чрез комбинация от VPN и криптовалута, са изпратени до клъстер на Coinbase.

Движението на стойност $1 милиард между портфейли на правителството на САЩ, включително прехвърляне на $217 милиона към Coinbase, предизвика безпокойство в крипто общността.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо Биткойн отново падна под $22,000?


Появиха се опасения, че потенциалната разпродажба на 40,000 BTC ще окаже натиск върху цената на криптовалутата, особено като се има предвид, че флагманската криптовалута вече претърпя над 11% загуба през последната седмица.

Остава да се види какъв вид подкрепа има на ниво под $20,000, и дали на хоризонта може да има повече краткосрочни загуби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Добивът на Биткойн става все по-доходоносен – каква е причината?

От началото на годината хашрейтът на Биткойн непрекъснато се увеличава, а през последните 48 часа достигна нов връх от 400 EH/s.

март 26, 2023 19:00 2 мин. четене

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене