НАЧАЛО Други

Джим Креймър отправи предупреждение за акциите на MicroStrategy

15.05.2024 6:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джим Креймър отправи предупреждение за акциите на MicroStrategy

Известният водещ на CNBC Джим Креймър наскоро разкритикува компанията за бизнес анализи MicroStrategy. 69-годишният водещ на предаването „Mad Money“ посъветва аудиторията си да не купува акции на компанията, като предложи на тези, които се интересуват от Биткойн, да купуват директно криптовалутата.

Въпреки предупреждението на Креймър, MicroStrategy се представи значително по-добре от Биткойн на годишна база. Според инвестиционно-банковата компания TD Cowen акциите могат да отчетат значително увеличение през тази година.

От TD Cowen също така твърдят, че институционалният интерес към Биткойн ETF може да послужи като основен бичи катализатор за MicroStrategy.

Швейцарският банков гигант UBS се присъедини към Биткойн ETF движението, което може да донесе допълнителни ползи за MicroStrategy. Освен това се очаква компанията да спечели от вероятното отхвърляне на спот ETF-и, базирани на Етериум.

Майкъл Сейлър, основател на MicroStrategy, твърди, че Биткойн ETF не представляват заплаха за компанията, тъй като ETF начисляват такси, докато MicroStrategy предлага „интелигентен ливъридж“ без такива такси.

Миналия месец MicroStrategy отчете тримесечна нетна загуба в размер на $53.1 милиона. Свързаните с Биткойн печалби на хартия от първото тримесечие не бяха отразени в последния отчет, тъй като компанията все още не е приела новото счетоводно правило. Брокерската компания Benchmark спомена, че MicroStrategy потенциално може да бъде включена в индекса S&P 500, ако приеме новите счетоводни стандарти. Съветът за финансови счетоводни стандарти (FASB) позволи на компаниите да отчитат дигиталните валути в балансите си по справедлива стойност от 2025 г., въпреки че новите правила могат да бъдат приети и по-рано.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.