НАЧАЛО Регулации

Джейми Даймън иска ‘правилна’ регулация на стабилните монети

22.09.2022 7:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джейми Даймън иска ‘правилна’ регулация на стабилните монети

Директорът на JP Morgan Chase Джейми Даймън одобри новите правила за стабилни монети по време на изслушване в Конгреса.

Той заяви, че технологията трябва да бъде “правилно регулирана”. По време на събитието тази сряда, което се проведе във Вашингтон, Даймън и други изпълнителни директори на най-големите банки в САЩ дадоха показания.

Републиканецът Джош Готхаймер от окръг Ню Джърси попита Даймън на какво се дължи въздържанието му по отношение на криптовалутите. Той също така поиска да разбере дали директорът на JP Morgan Chase се притеснява, че други държави могат да изпреварят САЩ в сферата на дигиталните активи, ако не се предприемат действия. 

Готхаймер спомена и собствения си законопроект, който ще дефинира квалифицирани стабилни монети и ще установи защита на потребителите и инвеститорите. 

Липсват регулации за стабилните монети, твърди Даймън

“Няма да има нищо лошо в това стабилните монети да бъдат правилно – точно както фондовете на паричния пазар – регулирани”, каза Даймън. 

Днес има [стабилни монети] и те не са [регулирани].

Даймън направи коментарите си само ден, след като бе разгласено, че законодателите са изготвили нов законопроект за стабилни монети, който ще забрани временно видовете разплащателни монети, които не са обезпечени с външни активи. 

Това е еквивалентно на фонд на паричния пазар, трябва да се гледа на него по абсолютно същия начин по отношение на оповестяването, архивирането […] и цял куп други неща.

Даймън посочи като пример монетата на своята банка JPMorgan, като подчерта, че отговаря на този стандарт. 

Изпратете ни я, ние ви даваме един щатски долар. Това е доларов депозит. Тя може да бъде преместена точно по начина, по който могат да бъдат преместени криптовалутите. Стабилна стойност, много ниски разходи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум попада под юрисдикцията на САЩ – твърди SEC


Даймън е крипто “скептик”

Главата на JP Morgan се самоопредели като “голям скептик” по отношение на криптовалутите по време на изслушване пред Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите. 

Даймън критикува криптовалутите, като заяви, че активи като Биткойн са “опасни”

Аз съм голям скептик по отношение на крипто токените, това, което наричате валута, като Биткойн. Те са децентрализирани Понци схеми. И идеята, че това е добро за някого, е невероятна. Това е опасно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Критичният момент за Биткойн и крипто индустрията наближава

Тъй като стойността на Биткойн продължава да се увеличава, а Уолстрийт следи зорко, крипто индустрията в САЩ е на ръба, тъй като тази седмица във Вашингтон се задава ключов вот.

20.05.2024 8:00 2 мин. четене

САЩ ще гласува за два законопроекта за крипто още другата седмица

Следващата седмица Камарата на представителите на САЩ ще гласува два важни законопроекта, H.R. 5403 и H.R. 4451, които биха могли да променят регулацията на дигиталните валути и ценни книжа.

19.05.2024 11:00 1 мин. четене

Венецуела спира всички операции за копаене на крипто

Венецуелското министерство на електроенергията реши да прекъсне всички операции за копаене на криптовалута от националната електрическа мрежа (SEN), за да управлява потреблението на енергия и да осигури стабилно електроснабдяване за гражданите, според доклад на AlbertoNews от 18 май.

19.05.2024 7:30 1 мин. четене

Турция предлага нов законопроект за криптовалутите

Турция представи ново законодателно предложение за регулиране на доставчиците на услуги за криптоактиви и техните операции.

18.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.