НАЧАЛО Регулации

Джейми Даймън иска ‘правилна’ регулация на стабилните монети

септември 22, 2022 7:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джейми Даймън иска ‘правилна’ регулация на стабилните монети

Директорът на JP Morgan Chase Джейми Даймън одобри новите правила за стабилни монети по време на изслушване в Конгреса.

Той заяви, че технологията трябва да бъде „правилно регулирана“. По време на събитието тази сряда, което се проведе във Вашингтон, Даймън и други изпълнителни директори на най-големите банки в САЩ дадоха показания.

Републиканецът Джош Готхаймер от окръг Ню Джърси попита Даймън на какво се дължи въздържанието му по отношение на криптовалутите. Той също така поиска да разбере дали директорът на JP Morgan Chase се притеснява, че други държави могат да изпреварят САЩ в сферата на дигиталните активи, ако не се предприемат действия. 

Готхаймер спомена и собствения си законопроект, който ще дефинира квалифицирани стабилни монети и ще установи защита на потребителите и инвеститорите. 

Липсват регулации за стабилните монети, твърди Даймън

„Няма да има нищо лошо в това стабилните монети да бъдат правилно – точно както фондовете на паричния пазар – регулирани“, каза Даймън. 

Днес има [стабилни монети] и те не са [регулирани].

Даймън направи коментарите си само ден, след като бе разгласено, че законодателите са изготвили нов законопроект за стабилни монети, който ще забрани временно видовете разплащателни монети, които не са обезпечени с външни активи. 

Това е еквивалентно на фонд на паричния пазар, трябва да се гледа на него по абсолютно същия начин по отношение на оповестяването, архивирането […] и цял куп други неща.

Даймън посочи като пример монетата на своята банка JPMorgan, като подчерта, че отговаря на този стандарт. 

Изпратете ни я, ние ви даваме един щатски долар. Това е доларов депозит. Тя може да бъде преместена точно по начина, по който могат да бъдат преместени криптовалутите. Стабилна стойност, много ниски разходи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум попада под юрисдикцията на САЩ – твърди SEC


Даймън е крипто „скептик“

Главата на JP Morgan се самоопредели като „голям скептик“ по отношение на криптовалутите по време на изслушване пред Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите. 

Даймън критикува криптовалутите, като заяви, че активи като Биткойн са „опасни“

Аз съм голям скептик по отношение на крипто токените, това, което наричате валута, като Биткойн. Те са децентрализирани Понци схеми. И идеята, че това е добро за някого, е невероятна. Това е опасно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

септември 23, 2022 16:18 1 мин. четене