НАЧАЛО Крипто Крими

ИЗВЪНРЕДНО: Журито по делото срещу Сам Банкман-Фрийд взе решение

ноември 3, 2023 2:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ИЗВЪНРЕДНО: Журито по делото срещу Сам Банкман-Фрийд взе решение

31-годишният Сам Банкман-Фрийд е признат за виновен по седем обвинения в измама, заговор и пране на пари след федерален процес.

Банкман-Фрид е изправен пред максимална присъда от 115 години затвор, а съдията определя датата на произнасяне на присъдата за 28 март 2024 г.

Срещу него бяха повдигнати обвинения, че е използвал депозити на клиенти в крипто платформата FTX, за да покрива загуби в своя хедж фонд, да изплаща заеми и да финансира лични разходи като недвижими имоти.

Банкман-Фрийд, някога свързан с оценената на $32 милиарда FTX, подаде оставка от поста си през ноември 2022 г., когато компанията обяви фалит. Прокурорите твърдят, че той е участвал в схема за измама на инвеститорите. По време на продължилия месец процес обвинението твърдеше, че става въпрос за умишлена измама, докато защитата представяше основателят като наивен математически ентусиаст, който е допуснал грешки, но не е извършил измама.

В съдебната зала Банкман-Фрийд призна, че е допускал грешки, но отрече да е имал намерение да извърши измама. Той заяви, че е научил за злоупотребата със средства на клиенти на стойност $8 милиарда от свързаното с него дружество “Alameda” едва два месеца преди фалита на FTX.

Каролин Елисън, бившата приятелка на Банкман-Фрийд и бивш съизпълнителен директор на “Alameda“, по-рано се призна за виновна и свидетелства срещу него, като заяви, че е извършила измамата по негово нареждане. Тя спомена за вярата на Банкман-Фрийд в утилитаризма, която го карала да гледа на някои правила като на пречка за максимизиране на ползите за мнозинството.

Съоснователят на FTX Гари Уанг също се призна за виновен по обвиненията в измама и свидетелства срещу Банкман-Фрийд, като го уличи в измама с парични преводи, измама с ценни книжа и измама със стоки. Уанг сътрудничи на правителството по силата на споразумение, след като се призна за виновен по собствените си обвинения.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.