НАЧАЛО Крипто Крими

Бившата приятелка на Сам Банкман-Фрийд ще свидетелства по делото срещу FTX

октомври 9, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бившата приятелка на Сам Банкман-Фрийд ще свидетелства по делото срещу FTX

Очаква се Каролин Елисън, бивш главен изпълнителен директор на хедж фонда Alameda Research и случаен сътрудник на Сам Банкман-Фрийд, да даде показания срещу него в предстоящия процес за измама, насрочен за вторник, 10 октомври.

Банкман-Фрийд е изправен пред обвинения в присвояване на средства, принадлежащи на клиенти на FTX, за лично облагодетелстване и участие във високорискови търговски практики.

Показанията на Елисън ще последват тези на Гари Уанг, съосновател и бивш главен технологичен директор на FTX. През декември миналата година Уанг се призна за виновен по обвинения в измама.

До този момент по делото са изслушани показанията на двама от сътрудниците на Банкман-Фрийд: Гари Уанг и Адам Йедидия. Уанг, съосновател на FTX, който преди това е работил за Alameda Research, призна, че Alameda е имала определени предимства пред FTX. Той също така призна, че е бил наясно с някои тактики за манипулиране на пазара, използвани както от FTX, така и от Alameda.

Елисън трябва да даде показания като свидетел на ищците. Очаква се нейните показания да дадат представа за участието на Банкман-Фрийд във FTX и Alameda Research, както и за тяхната взаимовръзка. Вероятно тя ще разкрие и неразкрита информация и противоречия, възникнали в Alameda Research по време на нейния мандат като главен изпълнителен директор.

Свидетелските показания на Елисън имат значителна тежест в делото. Те могат да потвърдят или да опровергаят изявленията, направени от Уанг и Йедидия. Освен това нейните показания могат да разкрият нови доказателства или информация, които да уличат или оправдаят Банкман-Фрийд в неправомерни действия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

DeFi протокол стана жертва на хак – загубите възлизат на $47

Протоколът за децентрализиран обмен KyberSwap наскоро се сблъска с експлойт, който доведе до значителна загуба от приблизително $47 милиона, както сочат данните, записани в блокчейна.

ноември 24, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.