НАЧАЛО Крипто Крими

Партньорът на Сам Банкман-Фрийд го обвинява в кражба на клиентски средства от създаването на FTX

октомври 7, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Партньорът на Сам Банкман-Фрийд го обвинява в кражба на клиентски средства от създаването на FTX

В текущия съдебен процес срещу Сам Банкман-Фрийд, съосновател на FTX, Гари Уанг твърди, че от самото начало младият милиардер е присвоявала средства на клиенти. 

По време на показанията си пред нюйоркското жури миналия петък Уанг заяви, че Банкман-Фрийд е разрешил незаконното отклоняване на средства и активи на клиенти на FTX за покриване на финансови дефицити в свързан хедж фонд от първите дни на борсата.

През втория ден от показанията си Уанг разкри още, че загубите, понесени от хедж фонда Alameda Research, са нараснали до степен, в която прикриването им е станало невъзможно. Позовавайки се на добре известния туит на Банкман-Фрийд само няколко дни преди срива на борсата, Уанг подчерта, че “FTX не беше стабилна“. 

Обвинението твърди, че SBF е източил милиони от клиенти както по време на, така и след срива на FTX, като се твърди, че е използвал тези средства, за да поддържа екстравагантния си начин на живот и да финансира политически кампании.

Гари Уанг заемаше длъжността главен технологичен директор в FTX. Той е един от няколкото изпълнителни директори на FTX, които се съгласиха да свидетелстват срещу Банкман-Фрийд в замяна на снизходителност в собствените си съдебни производства.

В рамките на споразумението си с прокурорите Уанг е признал за телеграфни измами, измами с ценни книжа и стоки.

В неотдавнашните си показания Уанг информира съдебните заседатели, че под ръководството на Банкман-Фрийд е включил в операциите на FTX код, който е предоставил на Alameda Research възможността да извършва почти неограничени тегления от FTX. Alameda Research е разполагала с кредитна линия в размер до $65 милиарда в рамките на FTX.

Уанг сподели още, че Alameda е изтеглила повече средства отколкото е имало при FTX и че те са произхождали от клиентски сметки.

Загубите, понесени от Alameda, бяха стигнали до $14 милиарда преди срива на FTX. Според Уанг Alameda не разполага със средства, за да възстанови тази сума.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.