НАЧАЛО Други

Изчезна ли вярата на Марк Кюбан в криптовалутите?

септември 10, 2022 13:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изчезна ли вярата на Марк Кюбан в криптовалутите?

Изглежда, че Марк Кюбан не може да вземе решение за криптовалутите. Сега той смята, че дигиталните активи са скучни.

Говорейки на конференцията Code 2022, Кюбан заяви, че според него пространството е скучно и ще остане така за доста дълго време.

„Точно както в ранните дни на интернет, ние плаваме с интернет. Всичко това е скучно, нали? Защото не сме видели нищо ново“, добави собственикът на Далас Маверикс. „И наистина трябваше да се появят мобилните устройства, за да го задвижат. А сега нямаме такава възможност за криптовалутите, така че е скучно.“

Инвеститорът от „Shark Tank“ вярва, че NFT и децентрализираните финанси имат какво да предложат, и може би дори ще се появят други разработки в тази област. Той твърди, че все още е „много заинтересован“ и ще продължи да инвестира.

Фен на Voyager Digital

Досега милиардерът е имал доста хаотични отношения с дигиталните активи.

Съвсем наскоро той се оказа подсъдим за това, че е промотирал станалия печално известен крипто заемодател Voyager Digital.
През октомври миналата година той отпразнува платформата, като рекламираше услугите ѝ и насърчаваше хората да я изпробват на събитие, организирано от Voyager.

„Харесва ми да я използвам, лесна е, евтина е, бърза е, а цените всъщност са много добри, така че я намираме за идеално подходяща за нашите фенове на [Маверикс]“, каза Кюбан на събитието, като добави, че криптовалутите имат „неизползван потенциал“.

И очевидно хората му повярваха, поради което той, заедно със съоснователя и главен изпълнителен директор на компанията Стивън Ерлих, сега биват съдени за това, че са положили „големи усилия да използва опита си като инвеститори, за да заблудят милиони американци да инвестират“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: MicroStrategy иска да купи Биткойн за още $500 милиона


Кюбан е (или поне е бил) също така фен на Dogecoin (DOGE), като дори е въвел криптовалутата като метод за плащане на стоките на Маверикс.

„Предпочитам да имам банани“

Той се изявява като „крипто ентусиаст“ едва преди няколко години. Преди това изобщо не е вярвал, че дигиталните активи имат какво да предложат.

През 2019 г., в интервю за Wired, той заяви, че избирайки между Биткойн (BTC) и банани, би избрал бананите, защото са по-полезни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Фиатните пари са в опасност – какво е решението? – Рей Далио

Известният хедж фонд мениджър даде интересно предложение, което предполагаемо гарантира покупателната способност на потребителите.

февруари 3, 2023 20:00 2 мин. четене

MicroStrategy отчита загуба за четвъртото тримесечие

Компанията заяви, че нетната загуба е била повлияна от разходи за обезценка на дигитални активи в размер на $197.6 милиона.

февруари 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Крипто борса интегрира изкуствения интелект ChatGPT

Базираната в САЩ борса за криптовалути PayBito обяви в петък плановете си да интегрира ChatGPT – чатбот с изкуствен интелект, разработен от изследователската фирма OpenAI.

февруари 3, 2023 18:00 1 мин. четене

99-годишният Чарли Мънгър отново разкритикува криптовалутите

Известният криптоскептик и милиардер Чарли Мънгър поднови критиките си към дигиталните активи, като призовава регулаторните органи на САЩ да забранят криптовалутите.

февруари 3, 2023 17:00 2 мин. четене