НАЧАЛО Биткойн

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

20.04.2024 3:16 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн - събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години - води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

До днес възнагражденията за добив на Биткойн бяха 6.25 BTC, но след събитието наградата беше намалена на 3.125 BTC.

Вследствие на това и без това ограниченото предлагане на BTC допълнително намалява, което провокира засилено търсене сред инвеститорите. Това явление произтича от фиксираното предлагане на BTC, ограничено до 21 милиона токена за вечни времена.

Досега са извършени четири халвинг събития на Биткойн. Предишното се състоя на 11 май 2020 г., предшествано от това на 9 юли 2016 г. и 28 ноември 2012 г.

Преди това събитие всеки ден се добиваха приблизително 900 BTC (1 блок на 10 минути). След събитието новоизкопаните BTC възлизат на 450 BTC на ден.

Доклад на Bitfinex, представен на 15 април, загатва за нарастваща тенденция сред инвеститорите, които все по-често придобиват Биткойн в очакване на рязко повишаване на стойността му през следващите месеци.

Следвайки модел, наблюдаван в минали случаи, Биткойн обикновено преживява продължителен възходящ тренд след настъпване на халвинга. Въпреки това този път има забележимо очакване за промяна на нормата.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на ниво $63,650 без значителни ценови колебания през последните 24 часа и с обем на търговията от $49.3 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.