НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн вероятно ще спадне след халвинга – JPMorgan

19.04.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн вероятно ще спадне след халвинга – JPMorgan

Според неотдавнашен изследователски доклад на JPMorgan предстоящото намаляване на възнаграждението от добив на Биткойн наполовина се очаква да има негативно отражение върху пазара на криптовалути.

Това четиригодишно явление, което забавя темпа на нарастване на предлагането на BTC, може да доведе до отслабване на цената на Биткойн.

Анализът на JPMorgan показва, че понастоящем пазарът се намира в състояние на свръхпокупка, което е особено видно от открития интерес към фючърсите върху Биткойн.

Въпреки че Биткойн се търгува на цена от приблизително $63,500, коригираното с волатилността сравнение на JPMorgan със златото го поставя на цена от $45,000.

Освен това, като се имат предвид прогнозните производствени разходи от $42,000 след халвинга, изглежда, че има потенциал за низходящо движение на цената. В исторически план производствените разходи са служили като значителен фактор, влияещ върху цените на BTC.

Докладът също така подчертава потиснатия характер на финансирането с рисков капитал в областта на криптовалутите, въпреки неотдавнашното съживяване на пазара. Въпреки това се очаква най-дълбоките последици от халвинга да бъдат усетени от майнинг компаниите.

Тъй като нерентабилните миньори напускат мрежата, се очаква забележимо намаляване на хеширащата мощност, наред с консолидацията сред миньорските структури, като публично регистрираните миньори вероятно ще получат по-голям дял.

След халвинга има спекулации, че някои майнинг компании може да потърсят възможности в региони с по-ниски енергийни разходи, като Латинска Америка или Африка. Целта на този ход е да се промени предназначението на неефективните майнинг съоръжения, които иначе биха останали неизползвани, за да се спаси тяхната стойност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Публичните компании за копаене на Биткойн са получили огромно финансиране преди халвинга

В очакване на неотдавнашното халвинг събитие на Биткойн през април, публичните фирми за копаене на BTC засилиха своите финансови резерви.

22.05.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.