НАЧАЛО Алткойни

Инвеститорите на кои криптовалути са най-активните в момента?

октомври 7, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститорите на кои криптовалути са най-активните в момента?

Криптовалутите обхващат много повече от текущата им търговска стойност, общата пазарна капитализация и токеномиката.

Тази революционна технология, която променя облика на индустрия за трилиони долари, е създадена в полза на хората и за решаване на проблеми от реалния свят, като например peer-to-peer парични системи.

Като се има предвид този факт, разглеждането на индикатора Daily Active Addresses (DAA), достъпен чрез услугите на Santiment, може да помогне при определянето на това кои проекти са били активно използвани и в каква степен. Според дефиницията на Santiment, DAA определя количествено броя на уникалните адреси, участващи във всички транзакции за всяка крипто мрежа на дневна база.

По-долу може да видите списък с анализирани данни, предоставени от Santiment на 6 октомври, определяйки 5-те най-активни дигитални валути с най-много активни дневни адреси през предходните 30 дни:

  • Биткойн (BTC): 1,04 милиона DDA за един месец
  • Етериум (ETH): 423,880 DDA за един месец
  • Polygon (MATIC): 221,510 DDA за един месец
  • Лайткойн (LTC): 218,580 DDA за един месец
  • Bitcoin Cash (BCH): 79,500 DDA за един месец

Забележително е, че при сравняване на 30-дневния дневен брой активни адреси с подобен доклад, публикуван на 25 август, изглежда, че Tether USD (USDT) е загубила втората си позиция, а Биткойн Кеш се е изкачил в топ 5 на най-активните крипто мрежи.

Струва си също така да се спомене, че USDT се оценява поотделно за всяка верига, а втората позиция преди това се държеше от стабилната монета, използваща адреси във веригата BNB. Към момента обаче веригата на BNB не е най-активният блокчейн по отношение на уникалните адреси за преместване на Tether.

В този контекст мрежата на Етериум е предпочитаният избор за притежателите на USDT, следвана от Polygon, а след това от мрежата Arbitrum (ARB), блокчейн от втори слой на Етериум. Независимо от това, над стабилната монета Tether в Arbitrum е Circle USD (USDC), която проявява по-висока активност съответно в Polygon, Optimism (OP) и Етериум.

Интересно е да се отбележи, че се наблюдава доминация на peer-to-peer криптовалутите, като Биткойн, Лайткойн, а сега и Биткойн Кеш се нареждат в топ 5 на DAA. Това показва, че в рамките на пазара на криптовалути продължава да съществува значително търсене на системи за разплащане във веригата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

AI с прогноза за цената на Solana през 2024 година

С неотдавнашното нарастване на интереса към изкуствения интелект (AI) след появата на ChatGPT, други платформи от подобно естество демонстрираха своята практичност. 

декември 7, 2023 22:00 2 мин. четене

Binance добавя нова криптовалута, но това се оказа лоша идея

Binance се сблъска със значителни сътресения поради проблемно листване на Anchored Coins EUR (AEUR), стабилна монета, което доведе до значителни загуби за потребителите. 

декември 7, 2023 19:00 2 мин. четене

Cardano: Пазарната капитализация на ADA скочи с $1 милиард

Cardano (ADA) се превърна в значим дигитален актив в рамките на по-широкия пазар, като отбеляза забележителен скок в пазарната капитализация с над $1 милиард, съчетан със 100% скок в обема на търговията.

декември 7, 2023 18:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.