НАЧАЛО Други

Алткойн пазарът на ръба на “експлозивен” ръст на цените

октомври 7, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Алткойн пазарът на ръба на “експлозивен” ръст на цените

Известен анализатор на криптовалути, известен като "Altcoin Sherpa", сподели прозрения за потенциалния ръст на алткойн пазара.

Altcoin Sherpa очаква предстоящ алтсезон, като предполага, че той може да се прояви около декември или януари. Той посъветва аудиторията си да се подготви за този предстоящ период на повишена активност при алткойните, като подчертава потенциалното му значение.

Анализаторът е особено фокусиран върху наблюдението на търговската двойка Етериум (ETH) към Биткойн (BTC). Той предполага, че приблизително 5% спад в текущата стойност на ETH/BTC може да послужи като индикатор за началото на алтсезона.

Що се отнася до историческите тенденции, анализаторът отбеляза, че декември и януари традиционно са благоприятни месеци за Биткойн. Освен това той отбелязва, че през този период Етериум има склонност да се представя по-добре, което често поражда алтсезони.

В допълнение към ETH/BTC, Altcoin Sherpa обърна внимание на графиката на доминиращата роля на Биткойн (BTC.D), която дава представа за това каква част от общата капитализация на крипто пазара се дължи на BTC.

Той обясни, че когато BTC.D намалява, това показва, че алткойните набират сила спрямо Биткойн. Тази динамика като цяло е добре дошла за притежателите на алткойни. Анализаторът обаче отбеляза, че през 2022 г. е наблюдавано отклонение от този модел.

Анализаторът разсъждава върху сезонното естество на ръстовете на алткойните през декември или януари на следващата година. Макар да признава липсата на конкретно разбиране по отношение на основните механизми, той подчерта цикличния характер на сезонността в рамките на крипто пазара. Той изрази оптимизъм относно потенциален период на стабилно представяне с продължителност от две до шест седмици.

Анализаторът очаква, че алтсезонът може да доведе до повишена волатилност на цените на Биткойн. Той предположи, че за да могат алткойните да изпитат значителен ръст, може да се наложи Биткойн или да се консолидира в рамките на определен диапазон, или да отбележи постепенен възходящ напредък. Алткойн шерпа подчертава, че едно засенчващо представяне на Биткойн може потенциално да възпрепятства възхода на алткойните.

Разглеждайки графиката си, Altcoin Sherpa прогнозира траектория за цената на Биткойн. Той очаква рали, което ще я изстреля над $29,000 в рамките на настоящия месец, последвано от връщане към диапазона от 25 000 долара в средата на ноември. Впоследствие той предвиди нов скок, който да доведе изтласка до около $32,000 през декември, с последващо повторно тестване на нивото от $30,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Притесненията за долара и ролята на китайската валута

През последните няколко години сред висшите политици от БРИКС нараства загрижеността относно доминиращата роля на долара и неговото въздействие върху макроикономиката на развиващите се пазари.

декември 7, 2023 17:00 4 мин. четене

Съдът одобри признанието за вина на Чанпен Джао

Чанпен Джао наскоро бе признат за виновен от съдия в САЩ по дело, свързано с нарушения на разпоредбите за борба с прането на пари.

декември 7, 2023 16:46 2 мин. четене

Рецесията в САЩ и какво мислят директорите на големите банки

Джейн Фрейзър, главен изпълнителен директор на Citigroup, се присъедини към група на банкови ръководители, които предупреждават за предстоящи трудни времена.

декември 7, 2023 14:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия може да започне “петролна война” срещу САЩ

Саудитска Арабия се сблъсква с предизвикателства при повишаването на цените на петрола чрез съкращаване на производството и може да обмисли значителна промяна в посока към САЩ, според мнението на енергийния експерт Пол Санки.

декември 7, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.