НАЧАЛО Други

Инвеститорите не са изгубили вяра в крипто посредниците – според доклад на Paxos

март 9, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститорите не са изгубили вяра в крипто посредниците – според доклад на Paxos

Неотдавашно проучване на Paxos установи, че въпреки сривовете на крипто пазара през 2022 г., 89% от анкетираните все още се доверяват на "посредници" за съхранение на криптовалутите им.

Проведеното на 5 и 6 януари проучване имаше за цел да разбере как крипто зимата и сривовете на гигантите в крипто сектора през 2022 г. са повлияли на поведението на потребителите и доверието им в крипто екосистемата.

Респондентите участвали в проучването са 5,000 и трябваше да покрият следните критерии:

  • да живеят в Съединените щати
  • да са на възраст над 18 години
  • да имат общ доход на домакинството над $50,000
  • да са закупили криптовалута някога през последните три години

Въпреки ниските цени на криптоактивите и пазарните сътресения и фалити, породени от фалита на FTX и много други компании, проучването установи, че от тези, които са проследили сагата с FTX, повече от половината (57%) от анкетираните или са планирали да купят повече криптовалута, или просто да не правят нищо в резултат на новината.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн: Възходът не е приключил, твърди анализатор


Анкетата също така установи, че 89% от респондентите все още имат доверие на посредници като банки, крипто борси и/или приложения за мобилни разплащания, за да държат криптовалутите си.

Проучването установи и по-голямо желание от страна на потребителите да могат да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други дигитални активи от традиционните банки, като 75% от анкетираните (от всички възрастови групи, видими на долната графика) са посочили, че е “вероятно или много вероятно” да закупят криптовалута от своята основна банка, ако тя предлага подобна услуга, което представлява увеличение с 12 процента спрямо предходната година.

Освен това според информацията 45% от анкетираните твърдят, че биха били насърчени да инвестират повече в криптовалути, ако те са по-широко разпространени от страна на банките и другите финансови институции.

Проучването показа, че 3 от 5-те най-желани причини за използване на криптовалутите включват ежедневни финансови транзакции, включително плащания и парични преводи. Това дава голяма възможност на компаниите да въведат опция за крипто покупки на стоки от търговци. Освен това 40% от респондентите твърдят, че биха били насърчени да инвестират в криптовалути, ако повече търговци приемат крипто плащания.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 5 от 9 компании, регистрирани в SEC са се сринали


В заключение, Paxos смята, че въпреки променливия криптопазар през 2022 г. потребителите не са загубили вяра в своите крипто инвестиции.

Тъй като проучването е проведено към началото на януари, то събраните резултати не са взели предвид по-скорошните проблеми в пространството, като например новослучилите се фалити, репресиите срещу Paxos, емитиранта от тях стабилна монета BUSD и финтех компанията Robinhood.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене