НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Възходът не е приключил, твърди анализатор

08.03.2023 9:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Възходът не е приключил, твърди анализатор

Цената на Биткойн демонстрира волатилност, като през април 2021 г. достигна връх от близо $69,000, а през юли се срина до около $30,000.

Оттогава насам се наблюдават известни колебания, но в повечето случаи тя остава под границата от $50,000. Неотдавнашният спад под $23,000 привлече вниманието на много инвеститори, включително на DonAlt, псевдонимния търговец, известен с това, че през ноември точно предсказа дъното на Биткойн през 2022 г.

В последното си видео DonAlt отбеляза, че BTC е изправен пред съпротива на всички времеви рамки. Въпреки това той все още вярва, че бичата пазарна структура остава непокътната.

Анализаторът предупреди, че неуспехът да се възстановят $23,000 в краткосрочен план може да доведе до корекция до $20,000.

Въпреки тези предупреждения той остава оптимист за дългосрочните перспективи на Биткойн. Той твърди, че дори ако активът се върне обратно до $20,000, това ще бъде само временно препятствие на пазар, който все още иска да върви нагоре.

Той интерпретира това по-скоро като едномесечно или двумесечно отдръпване, отколкото знак, че пробивът на Биткойн през 2023 г. е приключил.

Коментарите на DonAlt подчертават напрежението между краткосрочната волатилност и дългосрочния растеж на пазара на криптовалути. Въпреки че през последната година Биткойн отбеляза някои значителни ценови колебания, много инвеститори остават оптимистично настроени за потенциала му за дългосрочен растеж. Някои виждат в него хедж срещу инфлацията и средство за съхранение на стойност в несигурни икономически времена. За разлика от тях други се вълнуват от потенциала му да промени традиционните финансови системи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Институционалните инвеститори продължават да се отдръпват от крипто


Разбира се, някои скептици предупреждават, че волатилността на Биткойн и липсата на регулация го правят рискова инвестиция. Някои се притесняват, че това е спекулативен балон, който може да се спука всеки момент, оставяйки инвеститорите със значителни загуби.

Като цяло бъдещето на Биткойн и другите криптовалути остава несигурно. Много фактори, включително развитието на нормативната уредба, технологичните иновации и настроенията на инвеститорите, играят роля за техния растеж или спад. Засега инвеститорите трябва да следят внимателно пазара и да решат дали да купят, продадат или да задържат притежаваните от тях монети.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF с прилив на $418 милиона – цената на BTC не реагира

Във вторник в борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн (BTC) в Съединените щати се виждат значителни притоци, които се възстановиха след слабите резултати от предходната седмица.

27.03.2024 19:00 2 мин. четене

Биткойн: Шорт продавачите залагат $11 милиарда на спад на пазара

Трейдърите на шорт позиции продължават да залагат значителни суми пари за евентуален спад на акциите, свързани с криптовалути, задвижвани от неотдавнашния скок на цените на Биткойн.

27.03.2024 14:00 1 мин. четене

Как компания с $2 милиона печалба иска да купи Биткойн за $1.7 милиарда

В озадачаващо съобщение Nilam Resources разкри намерението си, заедно с базираната в Мавриций фирма Xyberdata, да придобие все още неучредено дружество със специална цел, наречено MindWave, за да получи достъп до 24,800 BTC.

27.03.2024 11:00 2 мин. четене

Появи се нов “убиец на Биткойн” според топ икономист

В забележителна промяна от традиционната си позиция известният Биткойн скептик Питър Шиф отклони вниманието си от дългогодишния си фаворит – златото, за да обърне внимание на появата на неочакван претендент във финансовия пейзаж.

27.03.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.