НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Възходът не е приключил, твърди анализатор

март 8, 2023 9:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Възходът не е приключил, твърди анализатор

Цената на Биткойн демонстрира волатилност, като през април 2021 г. достигна връх от близо $69,000, а през юли се срина до около $30,000.

Оттогава насам се наблюдават известни колебания, но в повечето случаи тя остава под границата от $50,000. Неотдавнашният спад под $23,000 привлече вниманието на много инвеститори, включително на DonAlt, псевдонимния търговец, известен с това, че през ноември точно предсказа дъното на Биткойн през 2022 г.

В последното си видео DonAlt отбеляза, че BTC е изправен пред съпротива на всички времеви рамки. Въпреки това той все още вярва, че бичата пазарна структура остава непокътната.

Анализаторът предупреди, че неуспехът да се възстановят $23,000 в краткосрочен план може да доведе до корекция до $20,000.

Въпреки тези предупреждения той остава оптимист за дългосрочните перспективи на Биткойн. Той твърди, че дори ако активът се върне обратно до $20,000, това ще бъде само временно препятствие на пазар, който все още иска да върви нагоре.

Той интерпретира това по-скоро като едномесечно или двумесечно отдръпване, отколкото знак, че пробивът на Биткойн през 2023 г. е приключил.

Коментарите на DonAlt подчертават напрежението между краткосрочната волатилност и дългосрочния растеж на пазара на криптовалути. Въпреки че през последната година Биткойн отбеляза някои значителни ценови колебания, много инвеститори остават оптимистично настроени за потенциала му за дългосрочен растеж. Някои виждат в него хедж срещу инфлацията и средство за съхранение на стойност в несигурни икономически времена. За разлика от тях други се вълнуват от потенциала му да промени традиционните финансови системи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Институционалните инвеститори продължават да се отдръпват от крипто


Разбира се, някои скептици предупреждават, че волатилността на Биткойн и липсата на регулация го правят рискова инвестиция. Някои се притесняват, че това е спекулативен балон, който може да се спука всеки момент, оставяйки инвеститорите със значителни загуби.

Като цяло бъдещето на Биткойн и другите криптовалути остава несигурно. Много фактори, включително развитието на нормативната уредба, технологичните иновации и настроенията на инвеститорите, играят роля за техния растеж или спад. Засега инвеститорите трябва да следят внимателно пазара и да решат дали да купят, продадат или да задържат притежаваните от тях монети.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Santiment отправя предупреждение към инвеститорите

Фирма за криптоанализи изрази загриженост за инвеститорите в Биткойн заради големите китови транзакции, които се случиха през последния месец.

април 1, 2023 19:00 1 мин. четене

Устойчив добив на Биткойн: Намаляване на въглеродния отпечатък

Според последните данни добивът на Биткойн е станал по-екологичен от технологиите за електрически превозни средства при определени обстоятелства. Въпреки това добивната индустрия продължава да прави крачки към възобновяемата енергия.

април 1, 2023 12:06 2 мин. четене

САЩ продаде конфискуван Биткойн на стойност $215 милиона

Според съдебно дело от 31 март правителството на САЩ обяви, че на 14 март е продало 9,861,17 BTC за $215.7 милиона.

април 1, 2023 10:15 1 мин. четене

Възходи и падения на Биткойн: Поглед към движението на цените и пазарните тенденции

По време на тазгодишната банкова криза цената на Биткойн се покачи над $25,000 – праг, който не е достиган от юни 2022 г. насам.

април 1, 2023 8:00 8 мин. четене