НАЧАЛО Биткойн

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

Седмичният доклад за потоците на фондовете за цифрови активи разкрива, че за последните пет седмици инвестиционните продукти за цифрови активи са претърпели изходящи потоци на обща стойност $406 милиона, което представлява 1.2% от общите управлявани активи (AuM).

Докладът предполага, че противоположните позиции, заети от институционалните инвеститори, може да се дължат по-скоро на необходимост от ликвидност, отколкото на мечи пазарен възглед.

Макар че изходящите потоци бяха в рязък контраст с по-широкия пазар, в доесоклада се отбеляза, че те вероятно се дължат отчасти на необходимостта от ликвидност, а не на негативни настроения.

Биткойн (BTC) продуктите понесоха най-тежкия удар от изходящите потоци, губейки $112.8 милиона, докато при шорт BTC продукти се наблюдаваше приток. CoinShares предполага, че тези настроения са противоположни на останалата част от криптопазара.

coinshares report

И все пак, това може да е продиктувано отчасти от нуждата от ликвидност по време на тази банкова криза. Подобна ситуация се наблюдаваше през март 2020 г., когато за първи път се появи пандемията COVID-19.

При алткойните също се наблюдаваха смесени резултати. Докато Етериум (ETH) претърпя $12.7 милиона отлив, Solana (SOL), Лайткойн (LTC) и Polygon (MATIC) се радваха съответно на $0.2 милиона приток. Продуктите на XRP отбелязаха приток от $0.4 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ


Въпреки отливите, цялостната тенденция при цифровите активи остава положителна, като все повече институционални инвеститори искат да инвестират в криптовалути. В доклада се отбеляза, че общият размер на управляваните активи за цифрови валути е достигнал нов исторически връх от $64.7 милиарда през февруари 2022 г., в сравнение с $42 милиарда през декември 2021 г.

Освен това докладът предполага, че пазарът вероятно ще продължи да расте, тъй като все повече инвеститори търсят алтернативи на традиционните инвестиции покрай глобалната икономическа несигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Разглеждаме потенциала на Биткойн в коефициенти – ТАЗИ криптовалута е с коефициент 1.65 да скочи с 300%!

Феновете на спортните залози харесват коефициентите, защото предлагат ясна визия за това какви са шансовете едно събитие да се случи. И макар в крипто средите подобни неща да не са чак толкова ясни, то в тази статия решихме да ви покажем някои криптовалути, които могат да се развият доста добре при правилните обстоятелства.

юни 2, 2023 18:00 5 мин. четене

Avorak AI откри неактивен от 8 години Етериум портфейл, който премества огромни количества ETH

Avorak AI е уникална децентрализирана платформа, която използва изкуствен интелект (AI), за да предоставя прозрачни услуги с AI, използвани в различни сектори. Проектът има широк спектър от приложения, включително функциите за сигурност и алгоритмите за анализ.

юни 2, 2023 17:00 3 мин. четене

ChatGPT прогнозира цените на AIDoge и Tradecurve

Инвеститорите са склонни да проучват проекти с обещаващ ценови потенциал, тъй като крипто пазарът продължава да процъфтява. Две популярни опции са AiDoge (AI) и Tradecurve (TCRV), като сега TCRV е в етап на предварителна продажба.

юни 2, 2023 15:01 4 мин. четене

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.