НАЧАЛО Други

Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ

март 20, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ

Авторът на бестселъра за лични финанси "Богат татко, беден татко" Робърт Кийосаки отправи предупреждение за състоянието на инфлацията в САЩ, критикувайки властите, че не представят точно ситуацията.

В специален епизод в канала си в YouTube на 19 март той заяви, че инфлацията вече е системна и гражданите трябва да се подготвят да продължат да плащат по-високи цени през следващите години. Това контрастира с предишните уверения на Федералния резерв (Фед), че настоящият инфлационен натиск е временен и скоро ще отшуми.

Председателят на Фед е обвинен в лъжа

Кийосаки изрази несъгласие с оценката на председателя на Фед, Джером Пауъл, че инфлацията е преходна, като заяви, че Пауъл не е искрен. Авторът смята, че през следващата година гражданите ще плащат все повече и повече, отколкото сега.

Той също така прогнозира по-нататъшен скок на инфлацията въз основа на начина, по който Съединените щати се справиха с банковата криза след фалита на три кредитора в рамките на няколко дни. Той твърди, че САЩ вероятно ще напечатат повече пари, за да спасят банките, което ще доведе до увеличаване на инфлацията.

Загриженост за икономиката на САЩ и данъкоплатците

Кийосаки продължи да бъде загрижен за американските данъкоплатци и за икономиката като цяло, смятайки, че Федералният резерв и FDIC могат да предизвикат хиперинфлация, като непрекъснато печатат “фалшиви пари”, визирайки долара.

Той критикува позицията на президента Джо Байдън, че спасяването на фалиралите банки няма да струва никакви пари на данъкоплатците, заявявайки, че президентът пренебрегва истината.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн скочи над $28,000 – икономическата несигурност се засилва


Кийосаки подкрепя инвестиции в благородни метали и Биткойн

Авторът се застъпи за инвестиции в благородни метали като злато и сребро, отбелязвайки, че те са най-добрата алтернатива на “фалшивите пари”.

Той вярва, че проблемът с инфлацията сигнализира за предстояща глобална икономическа катастрофа, която е била задълбочена от Фед. Кийосаки твърди, че Биткойн също е ценен актив за предпазване от прогнозирания икономически срив. На фона на опасенията за инфлация BTC води възстановяването на криптопазара, пренебрегвайки заразата в банковия сектор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.