Home

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

18.06.2024 14:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

Продажбите на NFT бележат сериозен ръст, като активността на някои колекции се увеличава значително. Пазарът отчете печалби за втора поредна седмица при ръст на продажбите от 10.95%.

Смесено представяне на най-добрите колекции

Не всичко обаче е розово. Базираните на Етериум NFT колекции като Bored Ape Yacht Club (BAYC), Mutant Ape Yacht Club (MAYC) и CryptoPunks имаха смесени резултати. Обемът на продажбите на CryptoPunks падна с 59%, средното време на задържане също намаля, което показва, че някои инвеститори продават своите “пънкове”.

От друга страна, MAYC отбеляза 53% спад в продажбите, но средното време на задържане се увеличи със 74%, което означава, че Mutant Apes се държат по-уверено от инвеститорите.

Въпреки нарастващата си популярност, криптовалутата ApeCoin не показа нищо впечатляващо. Даже напротив, за по-малко от един месец цената на ApeCoin се понижи с почти 16%, което натежа много върху бъдещите перспективи на актива.

Ръст на Етериум NFT

Възходът на базираните на Етериум NFT като MAYC и CryptoPunks отново постави блокчейна на върха на NFT пространството. Месеци след като Биткойн доминираше NFT транзакциите, Етериум си върна мястото с NFT продажби на стойност $154.8 милиона през последните 30 дена според данни на CryptoSlam.

Този подновен интерес към NFT на Етериум подпомага дейностите на мрежата и влияе положително върху цената на ETH.

Биткойн и Solana в NFT надпреварата

Сега Биткойн е се върна на второ място по обем на търговия с NFT. Въпреки популярността на колекции като Node Monks и Bitcoin Puppets, Етериум успя да открадне светлината на прожекторите.

Ако има непрекъснато намаляване на NFT дейностите в мрежата на Биткойн, това може да се отрази негативно на цената на BTC. Solana е на трето място по обем на търговията с NFT, като Polygon изостава плътно зад нея.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Riot Platforms придобива Block Mining, за да разшири добивния капацитет на Биткойн

Riot Platforms, основен играч в добива на BTC, ще купи Block Mining, базиран в Кентъки, в сделка на стойност $92.5 милиона.

24.07.2024 18:30 1мин. четене

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.