Home

Dogecoin разработчик предупреди за рисковете от инвестиране в крипто

18.06.2024 10:00 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin разработчик предупреди за рисковете от инвестиране в крипто

Криптовалутите са много интересен, но костелив орех, особено за начинаещите в тази област. Експоненциалният ръст на меме токени като Dogecoin е причина за масовото привличане на много начинаещи.

Програмистът на Dogecoin, Mishaboar, сподели, че вземането на решения трябва да се основава на рационално мислене, а не на първосигнално действие, позовавайки се на честата практика на безцелно инвестиране в крипто пространството.

Mishaboar, утвърдена фигура в DOGE общността, наскоро съобщи важни новини, отправяйки предупреждение чрез социалните мрежи. След като се изказа срещу крайно непредсказуемия характер на дигиталните монети, той подчерта необходимостта от извършване на безупречен самоконтрол:

“Цените на криптовалутите се колебаят драстично, това е много нестабилен пазар. Първо внимателно преценете риска и паричните потоци на пазара и след това преценете най-добрия начин на действие.”, каза той.

Експертът смята, че крипто инвестициите са игра на “умен хазарт“. Той изрази въодушевление и голям потенциал за печалба, но е необходима силна подготовка и знания.

Съвсем нормално е да рискувате и да залагате парите си, ако това е начинът, който предпочитате, и сте сигурни, че наградата си заслужава риска/загубата.” Той наблегна на хазартната страна на нещата. Това се доказва и от неотдавнашното изявление на Джъстин Бонс, основател на Cyber Capital, който твърди, че инвестициите в меме криптовалути приличат на хазарт, поради което не трябва да се разглеждат като инвестиция. Бонс обясни, че след като са подложени на риск, участниците в меме токените не трябва да бъдат обозначавани като инвеститори.

Първостепенната мисия на Mishaboar е да осигури защита на онези начинаещи инвеститори, които не са запознати със света на криптовалутите. Той заяви, че много често хора без познания, но със значителни технически умения, попадат на дигитални активи, които изглеждат привлекателни, защото могат да бъдат закупени евтино. Този тип клиенти привличат измамници, които да ги подведат. Ето защо той предприема мисия да запознае тези нови купувачи с различните пазари за търговия.

Това допринася за яснотата на кампанията му, като в същото време посочва, че един от недостатъците на крипто индустрията е, че е много трудно да се установи прозрачност. Той твърди, че някои компании, ако реалността бъде честно представена, никога не биха изпълнили проектите си поради многобройните рискове, свързани с техните токени. Чрез това Mishaboar е сигурен, че по-голямата прозрачност ще бъде от полза за обществото, тъй като ще му позволи да взема по-добри решения.

Той не само изисква от крипто предприятията да бъдат прозрачни по отношение на рисковете и информацията за клиентите, но също така, призовава компаниите да бъдат отговорни разработчици на тези технологии. Настойчиво призовава всички да мислят за киберсигурността като за предпоставка за развитието на криптовалутите, което изисква не само технически напредък, но и включване на кибернетичната етика и осъзнаване на основните градивни принципи на защита и сигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Шефът на Tether посочи решението на днешните проблеми с прекъсванията на мрежите

По-рано бе съобщено, че значителна техническа неизправност в централизирания софтуер на CrowdStrike е причинила широкомащабни смущения, които са засегнали множество сектори и са довели до син екран на смъртта (BSOD) на компютри с Windows в световен мащаб. Този инцидент наруши услугите и бизнеса в целия свят.

19.07.2024 21:00 1мин. четене

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Хард форкът на Cardano наближава – какво следва за цената на ADA?

Cardano (ADA) може да види значителни ценови движения през следващия месец с предстоящия хард форк Chang.

19.07.2024 19:30 2мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.