НАЧАЛО Други

Акциите на Trump Media се сринаха след като обвиниха одитора им в измама

04.05.2024 18:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Акциите на Trump Media се сринаха след като обвиниха одитора им в измама

Trump Media отбеляза пореден спад в стойността на акциите си в петък след обвиненията на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) срещу одиторската компания, наблюдавала дружеството, за участие в схема за „значителна измама“, продължила повече от две години, както се посочва в неотдавнашно заявление.

Комисията по ценни книжа и фондови борси обвини BF Borgers CPA PC, одитора, отговорен за финансовите отчети на Trump Media, в умишлени и системни нарушения на счетоводните стандарти на публичните дружества.

Твърди се, че компанията, заедно със своя собственик Бенджамин Боргърс, е подвеждала клиентите, като ги е уверявала в одити, съответстващи на стандартните счетоводни практики, и е фалшифицирала одиторски записи. Според SEC това неправомерно поведение е засегнало приблизително 1,500 документа, подадени в Комисията по ценни книжа и борси от януари 2021 г. до средата на 2023 г. В заповедта обаче не са посочени конкретни клиенти.

При уреждането на обвиненията на SEC, BF Borgers се съгласи да плати санкция в размер на $12 милиона, а самият Боргърс се споразумя отделно със санкция в размер на $2 милиона. Фирмата е прекратила дейността си окончателно, като Боргърс се е съгласил също така да преустанови практикуването си като счетоводител.

В петък сутринта Trump Media първоначално отбеляза 9% спад в стойността на акциите си, който по-късно отстъпи до около 4%.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.