НАЧАЛО Биткойн

Институционалните инвеститори продължават да се отдръпват от крипто

март 7, 2023 18:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Институционалните инвеститори продължават да се отдръпват от крипто

Мениджърът на цифрови активи CoinShares публикува последния си седмичен доклад за потоците на фондовете за цифрови активи.

Според доклада институционалните крипто инвестиционни продукти са претърпели отлив за четвърта поредна седмица.

Докладът разкри, че институционалните крипто инвестиционни продукти са претърпели отлив от близо $20 милиона и незначителни притоци в шорт инвестиционни продукти.

Биткойн продуктите са най-силно засегнати, а шорт Биткойн продуктите отбелязват незначителни притоци

BTC продуктите понесоха най-тежкия удар от изходящите потоци в размер от $20.1 милиона, докато шорт Биткойн продуктите отбелязаха незначителни притоци от $1.8 милиона. Шорт продуктите на BTC се радват на втория по големина приток от началото на годината – около $50 милиона спрямо $126 милиона за Биткойн.

Алткойн инвестиционните продукти се радват на незначителни притоци

Повечето алткойн инвестиционни продукти се радваха на незначителни притоци през изминалата седмица. Инвестиционните продукти, които инвестират в кошница от дигитални активи, набраха $0.8 милиона приток през миналата седмица. Продуктите за Етериум (ETH) привлякоха $0.7 милиона, а тези за Solana (SOL) – $0.3 милиона. Продуктите с Binance (BNB) и Cosmos (ATOM) имаха незначителни входящи потоци, съответно $0.4 милиона и $0.2 милиона.

Регулаторната несигурност може да накара инвеститорите да се втурнат към шорт продукти на BTC

Coinshares смята, че регулаторната несигурност може да накара инвеститорите да се втурнат към шорт продукти за BTC. В доклада се посочва:

“Въпреки неотдавнашните притоци в продукти за шорт на Биткойн, общите активи под управление (AUM) са нараснали само с 4.2% YTD [от началото на годината досега] в сравнение с лонг Биткойн продуктите, които са нараснали с 36%, което предполага, че късите позиции досега не са донесли възвръщаемостта, която някои инвеститори са очаквали тази година. Независимо от това, това вероятно представлява продължаваща загриженост на инвеститорите относно регулаторната несигурност за класа активи.”


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да се изстреля с над 1,200%, твърди опитен трейдър


Инвеститорите остават предпазливи по отношение на регулаторната несигурност в криптоиндустрията

Продължаващата регулаторна несигурност в крипто индустрията накара много инвеститори да останат предпазливи. Неотдавнашното решение на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) да отложи одобрението на Биткойн ETF допълнително подчерта този проблем. Много инвеститори сега избират продукти за шорт на BTC, за да намалят излагането си на рисковете, свързани с инвестирането в криптовалути.

Бъдещето на институционалните инвестиции в криптоиндустрията остава несигурно

През последните четири седмици отливите от институционални инвестиционни продукти в криптовалути подчертават несигурността, свързана с институционалните инвестиции в крипто индустрията. Макар че цялостната тенденция при лонг продуктите на BTC остава положителна, нарастващата популярност на шорт продуктите за актива предполага, че много инвеститори се стремят да сведат до минимум излагането си на риск. Регулаторният пейзаж ще бъде ключов фактор при определянето на бъдещето на институционалните инвестиции в крипто индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Цените на Биткойн и Етериум се понижиха след иск на CFTC срещу Binance

В понеделник Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) заведе дело срещу Binance, водещата борса за криптовалути по отношение на обема на търговията, както и срещу нейния главен изпълнителен директор Чанпенг Джао.

март 27, 2023 20:40 2 мин. четене

Voltaire ерата на Cardano: Овластяване на общността за децентрализирано управление

По-късно тази година Cardano ще навлезе в Voltaire ерата, която има за цел да създаде самодостатъчна система, позволяваща на участниците в мрежата да направляват бъдещото развитие на платформата чрез системи за гласуване и управление на паричния поток.

март 27, 2023 19:05 2 мин. четене

MicroStrategy с поредната покупка на Биткойн в размер на $150 милиона

Дори в този период на икономическа несигурност гигантът в областта на бизнес разузнаването MicroStrategy продължава да трупа Биткойн.

март 27, 2023 17:00 2 мин. четене

5 алткойна, които да следите тази седмица (27.03.2023-02.04.2023)

Биткойн (BTC) продължава да запазва позициите си и в момента се търгува на ниво от около $27,800, тъй като пазарът не показва сериозни признаци на изключителна волатилност, въпреки опасенията за предстояща кредитна криза.

март 27, 2023 12:00 5 мин. четене