НАЧАЛО Други

Instagram ще позволи създаването и продажбата на NFT

ноември 4, 2022 9:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Instagram ще позволи създаването и продажбата на NFT

Гигантът в областта на социалните медии Meta обяви нова функция, която позволява на създаването на NFT, които директно могат да се продават в Instagram.

Самите NFT ще се издават на Polygon (MATIC), който отбеляза близо 13% скок след новината за новата функция.

Създателите скоро ще могат да правят свои собствени дигитални колекционерски предмети в Instagram и да ги продават на феновете, както в Instagram, така и извън него. Те ще разполагат с цялостен инструментариум – от създаването (започвайки от блокчейна на Polygon) и представянето, до продажбата. Хората могат лесно да подкрепят любимите си създатели на съдържание като купуват техните дигитални колекционерски предмети директно в рамките на Instagram.

Компанията каза, че новият продукт ще даде възможност на хората да покажат своята признателност към любимите си творци и първоначално ще бъде тестван с избрани създатели на съдържание в САЩ.

Meta въвежда новата функция, след като предостави на потребителите на Facebook и Instagram в 100 държави възможността да споделят своите NFT в двете платформи. Компанията направи съобщението по време на Седмицата на създателите, която има за цел да даде възможност на хората, които споделят ангажиращо съдържание.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сериозен спад на приходите от криптовалути на Robinhood за Q3


Ръководителят на отдел „Търговски и финансови технологии“ на Meta Стефан Касриел казва, че базираната в Калифорния фирма вижда в нарастващото приемане на Web3 технологиите полза за 300 милиона души по света, които се определят като творци.

Вярваме, че Web3 технологиите, подобно на блокчейн, ще подобрят положително икономическия модел за творците като им дадат възможност да създават нови видове дигитални активи, които да осребряват и ще им позволят по-добри, и по-устойчиви начини за изграждане на техния бизнес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене