НАЧАЛО Други

Instagram ще позволи създаването и продажбата на NFT

ноември 4, 2022 9:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Instagram ще позволи създаването и продажбата на NFT

Гигантът в областта на социалните медии Meta обяви нова функция, която позволява на създаването на NFT, които директно могат да се продават в Instagram.

Самите NFT ще се издават на Polygon (MATIC), който отбеляза близо 13% скок след новината за новата функция.

Създателите скоро ще могат да правят свои собствени дигитални колекционерски предмети в Instagram и да ги продават на феновете, както в Instagram, така и извън него. Те ще разполагат с цялостен инструментариум – от създаването (започвайки от блокчейна на Polygon) и представянето, до продажбата. Хората могат лесно да подкрепят любимите си създатели на съдържание като купуват техните дигитални колекционерски предмети директно в рамките на Instagram.

Компанията каза, че новият продукт ще даде възможност на хората да покажат своята признателност към любимите си творци и първоначално ще бъде тестван с избрани създатели на съдържание в САЩ.

Meta въвежда новата функция, след като предостави на потребителите на Facebook и Instagram в 100 държави възможността да споделят своите NFT в двете платформи. Компанията направи съобщението по време на Седмицата на създателите, която има за цел да даде възможност на хората, които споделят ангажиращо съдържание.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сериозен спад на приходите от криптовалути на Robinhood за Q3


Ръководителят на отдел “Търговски и финансови технологии” на Meta Стефан Касриел казва, че базираната в Калифорния фирма вижда в нарастващото приемане на Web3 технологиите полза за 300 милиона души по света, които се определят като творци.

Вярваме, че Web3 технологиите, подобно на блокчейн, ще подобрят положително икономическия модел за творците като им дадат възможност да създават нови видове дигитални активи, които да осребряват и ще им позволят по-добри, и по-устойчиви начини за изграждане на техния бизнес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.