Home

Instagram ще позволи създаването и продажбата на NFT

04.11.2022 9:53 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Instagram ще позволи създаването и продажбата на NFT

Гигантът в областта на социалните медии Meta обяви нова функция, която позволява на създаването на NFT, които директно могат да се продават в Instagram.

Самите NFT ще се издават на Polygon (MATIC), който отбеляза близо 13% скок след новината за новата функция.

Създателите скоро ще могат да правят свои собствени дигитални колекционерски предмети в Instagram и да ги продават на феновете, както в Instagram, така и извън него. Те ще разполагат с цялостен инструментариум – от създаването (започвайки от блокчейна на Polygon) и представянето, до продажбата. Хората могат лесно да подкрепят любимите си създатели на съдържание като купуват техните дигитални колекционерски предмети директно в рамките на Instagram.

Компанията каза, че новият продукт ще даде възможност на хората да покажат своята признателност към любимите си творци и първоначално ще бъде тестван с избрани създатели на съдържание в САЩ.

Meta въвежда новата функция, след като предостави на потребителите на Facebook и Instagram в 100 държави възможността да споделят своите NFT в двете платформи. Компанията направи съобщението по време на Седмицата на създателите, която има за цел да даде възможност на хората, които споделят ангажиращо съдържание.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сериозен спад на приходите от криптовалути на Robinhood за Q3


Ръководителят на отдел “Търговски и финансови технологии” на Meta Стефан Касриел казва, че базираната в Калифорния фирма вижда в нарастващото приемане на Web3 технологиите полза за 300 милиона души по света, които се определят като творци.

Вярваме, че Web3 технологиите, подобно на блокчейн, ще подобрят положително икономическия модел за творците като им дадат възможност да създават нови видове дигитални активи, които да осребряват и ще им позволят по-добри, и по-устойчиви начини за изграждане на техния бизнес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

БРИКС: Русия отправя предупреждение за крипто добивa

БРИКС и по-специално Русия изразиха загриженост относно въздействието на добива на криптовалути върху енергийната инфраструктура, като подчертаха необходимостта от по-строги правила.

18.07.2024 6:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.