НАЧАЛО Други

Иновативни фючърсни договори на нов стартъп

август 4, 2018 13:02 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Иновативни фючърсни договори на нов стартъп

Нов стартъп, създаден от една от най-големите финансови институции на Уолстрийт, има за цел да доведе Биткойн до Starbucks и да въведе новаторски фючърсен договор за криптовалути.

Intercontinental Exchange (ICE), собственик на Нюйоркската фондова борса и някои от най-големите фючърсни пазари, заяви, че пуска стартъп, наречен Bakkt в сътрудничество с технологичния гигант Microsoft. Bakkt има за цел да създаде регулирана, глобална екосистема за цифрови активи.

Както съобщава Bloomberg, новата компания се стреми да „въведе през ноември еднодневен фючърсен договор, който се различава от дериватите, които вече са предложени от американските конкуренти CME Group Inc. и Cboe Global Markets Inc., защото са физически доставени, което означава, че собствениците на договора ще получат Биткойн, а не пари, след изтичане на срока.“

Фючърсният договор първо ще трябва да бъде одобрен от Commodity Futures Trading Commission (CFTC), регулаторната агенция за пазари на фючърсни пазари.

Плановете за стартиране на търговията на дребно са също толкова смели. Bakkt ще позволи на потребителите на Starbucks да похарчат Биткойн за фрапучинота, бели моки и всичко останало.

Този ход е предназначен да интегрира Биткойн в ежедневието, което го прави основен вариант за плащане в национален мащаб в най-големия търговец на дребно. Неговата реализация цели да създаде Биткойн като валута, която функционира като пари, заглушавайки нарушителите, които посочват ограничената роля на BTC като начин на плащане.

„Като водещ търговец на дребно Starbucks ще играе централна роля при разработването на практични, надеждни и регулирани приложения за потребителите, които да конвертират цифровите си активи в щатски долари за използване в Starbucks“, каза Мария Смит, вицепрезидент на „Партньорства и плащания“ на Starbucks. „Като лидер в Mobile Pay към нашите повече от 15 милиона членове на Starbucks Rewards, компанията се ангажира с иновации за разширяване на възможностите за плащане за нашите клиенти.“

Bakkt планира да влезе в огромната аудитория oт поколение Y, която управлява цифровата икономика. Като направи Биткойн достъпен за нови инвеститори, които просто изграждат своите 401к, Bakkt може едновременно да донесе ликвидност и сигурност на пазара, като понижи прословутата нестабилност на BTC.

Bakkt иска да стартира новите си фючърси през ноември. Що се отнася до Starbucks, няма официална дата за пристигането на Биткойн.

Изображение от Shutterstock

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене