НАЧАЛО Други

Правителството на САЩ не може да фалира, защото принтира парите, твърдят от администрацията на Байдън

04.05.2024 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Правителството на САЩ не може да фалира, защото принтира парите, твърдят от администрацията на Байдън

Администрацията на Байдън неотдавна предизвика полемика с твърдението си, че правителството на САЩ не може да фалира поради способността си да печата пари, както бе разкрито в документален филм, озаглавен „Finding the Money“ (Откриване на парите).

Джаред Бърнстейн, председател на Съвета на икономическите съветници и виден съветник по икономическата политика на президента Байдън, направи това изявление по време на документалния филм, предизвиквайки нови дискусии относно ролята на Биткойн на фона на ескалиращите държавни разходи и дългове.

Коментарите на Бърнстейн, направени в контекста на проучването на държавното финансиране, разходите и държавния дълг, бяха критикувани заради възприетото от него прекалено опростяване на сложни икономически концепции. Някои експерти твърдят, че в неговото разбиране за държавния дълг и печатането на пари липсват нюанси и това може да носи потенциални рискове.

Дебатът около забележките на Бърнстейн отново подчерта ролята на Биткойн като хедж срещу правителствените парични политики. Привържениците на дигиталната валута посочват нейното фиксирано предлагане, ограничено до 21 милиона монети, като потенциална защита срещу инфлация, водена от правителството, в резултат на прекомерно печатане на пари и натрупване на дълг.

В условията на нарастващ държавен дълг и зависимост от паричната експанзия за финансиране на разходите привържениците на Биткойн твърдят, че независимостта на криптовалутата от контрола на централните банки я позиционира като привлекателна алтернативна инвестиция за тези, които се стремят да запазят богатството си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.