НАЧАЛО Регулации

Индонезия затяга регулациите на крипто сектора след срива на FTX

ноември 15, 2022 22:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индонезия затяга регулациите на крипто сектора след срива на FTX

През последните години в Индонезия се наблюдава огромно приемане на крипто. Само през предходната финансова година в страната се наблюдава увеличение от 1224% на крипто транзакциите.

Според Индонезийската агенция за надзор на търговията с фючърси и стоки инвеститорите в държавата са изтъргували около $57.5 милиарда през миналата година. Правителството на страната обмисля да приложи строги правила, за да защити крипто инвестициите на своите жители от проблеми сходни с този на инвестиралите в FTX.

В момента крипто сектора в страната се регулира едновременно от държавното Министерство на търговията и от Агенцията за регулиране на търговията със стокови фючърси. Според информацията властите на Индонезия обмислят да назначат своя Орган за финансови услуги (OJK) за единствен регулатор на крипто пазарите.

Министърът на финансите на страната – Шри Муляни Индравати заяви в четвъртък, че предложената промяна е в съответствие със законодателството на финансовия им сектор. Имайки предвид нарастването на крипто инвеститорите до 15 милиона до юни тази година, не бива да се пренебрегва важността на стабилен механизъм за надзор и защита на инвеститорите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сегашните проблеми няма да спрат крипто – Чарлз Хоскинсън


Сегашното правителство внесе законопроекта в парламента през септември 2022 г. Миналата седмица се проведе заседание, за да се получи първоначалният отговор на парламента и евентуални допълнителни разпоредби за новото законодателство.

След приключването на заседанието финансовият министър коментира, че законодателството ще оправомощи OJK да осъществява надзор и регулиране на технологичните иновации във финансовия сектор и дигиталните активи.

Според информацията парламентът предлага да се включи в проекта и централната банка на страната – Bank Indonesia, за да има икономически растеж и ценова стабилност. След като изпълнителната и законодателната власт на парламента се съгласят с всички разпоредби, посоченият законопроект ще стане закон на страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Крипто индустрията във Великобритания процъфтява на фона на регулаторните сътресения

Потенциалните ползи от регулаторната несигурност в Съединените щати за крипто индустрията в Обединеното кралство са тема на дискусия.

май 20, 2023 20:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.