НАЧАЛО Регулации

Индонезия затяга регулациите на крипто сектора след срива на FTX

ноември 15, 2022 22:46 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индонезия затяга регулациите на крипто сектора след срива на FTX

През последните години в Индонезия се наблюдава огромно приемане на крипто. Само през предходната финансова година в страната се наблюдава увеличение от 1224% на крипто транзакциите.

Според Индонезийската агенция за надзор на търговията с фючърси и стоки инвеститорите в държавата са изтъргували около $57.5 милиарда през миналата година. Правителството на страната обмисля да приложи строги правила, за да защити крипто инвестициите на своите жители от проблеми сходни с този на инвестиралите в FTX.

В момента крипто сектора в страната се регулира едновременно от държавното Министерство на търговията и от Агенцията за регулиране на търговията със стокови фючърси. Според информацията властите на Индонезия обмислят да назначат своя Орган за финансови услуги (OJK) за единствен регулатор на крипто пазарите.

Министърът на финансите на страната – Шри Муляни Индравати заяви в четвъртък, че предложената промяна е в съответствие със законодателството на финансовия им сектор. Имайки предвид нарастването на крипто инвеститорите до 15 милиона до юни тази година, не бива да се пренебрегва важността на стабилен механизъм за надзор и защита на инвеститорите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сегашните проблеми няма да спрат крипто – Чарлз Хоскинсън


Сегашното правителство внесе законопроекта в парламента през септември 2022 г. Миналата седмица се проведе заседание, за да се получи първоначалният отговор на парламента и евентуални допълнителни разпоредби за новото законодателство.

След приключването на заседанието финансовият министър коментира, че законодателството ще оправомощи OJK да осъществява надзор и регулиране на технологичните иновации във финансовия сектор и дигиталните активи.

Според информацията парламентът предлага да се включи в проекта и централната банка на страната – Bank Indonesia, за да има икономически растеж и ценова стабилност. След като изпълнителната и законодателната власт на парламента се съгласят с всички разпоредби, посоченият законопроект ще стане закон на страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Хонконг оформя регулаторна рамка за доставчиците на крипто услуги

Законодателният съвет на Хонконг прие ново изменение на своята система за борба с прането на пари и финансирането на тероризма, което включва доставчиците на услуги за дигитални активи.

декември 8, 2022 18:44 1 мин. четене

Великобритания завършва регулаторната си рамка за крипто сектора

Подходът на правителството и парламента на Великобритания да въведат мащабни регулации, които да ръководят крипто индустрията, не отрича цялостното схващане, че технологията, която захранва екосистемата на дигиталните валути е уникална и футуристична.

декември 8, 2022 15:27 1 мин. четене

NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

Китайски съд установи, че незаменяемите токени (NFT) имат общи характеристики със собствеността, като например стойност, оскъдност, възможност за разпореждане и търгуване. 

декември 5, 2022 16:59 1 мин. четене

Делото между Ripple и SEC доближава своя край

Двегодишната съдебна битка между Комисията за ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Ripple е към своя край, след като крипто компанията е подала отговор на възражението на Комисията срещу нейното искане за съкратено съдебно решение.

декември 5, 2022 9:59 1 мин. четене