НАЧАЛО Регулации

Индонезия затяга регулациите на крипто сектора след срива на FTX

15.11.2022 22:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индонезия затяга регулациите на крипто сектора след срива на FTX

През последните години в Индонезия се наблюдава огромно приемане на крипто. Само през предходната финансова година в страната се наблюдава увеличение от 1224% на крипто транзакциите.

Според Индонезийската агенция за надзор на търговията с фючърси и стоки инвеститорите в държавата са изтъргували около $57.5 милиарда през миналата година. Правителството на страната обмисля да приложи строги правила, за да защити крипто инвестициите на своите жители от проблеми сходни с този на инвестиралите в FTX.

В момента крипто сектора в страната се регулира едновременно от държавното Министерство на търговията и от Агенцията за регулиране на търговията със стокови фючърси. Според информацията властите на Индонезия обмислят да назначат своя Орган за финансови услуги (OJK) за единствен регулатор на крипто пазарите.

Министърът на финансите на страната – Шри Муляни Индравати заяви в четвъртък, че предложената промяна е в съответствие със законодателството на финансовия им сектор. Имайки предвид нарастването на крипто инвеститорите до 15 милиона до юни тази година, не бива да се пренебрегва важността на стабилен механизъм за надзор и защита на инвеститорите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сегашните проблеми няма да спрат крипто – Чарлз Хоскинсън


Сегашното правителство внесе законопроекта в парламента през септември 2022 г. Миналата седмица се проведе заседание, за да се получи първоначалният отговор на парламента и евентуални допълнителни разпоредби за новото законодателство.

След приключването на заседанието финансовият министър коментира, че законодателството ще оправомощи OJK да осъществява надзор и регулиране на технологичните иновации във финансовия сектор и дигиталните активи.

Според информацията парламентът предлага да се включи в проекта и централната банка на страната – Bank Indonesia, за да има икономически растеж и ценова стабилност. След като изпълнителната и законодателната власт на парламента се съгласят с всички разпоредби, посоченият законопроект ще стане закон на страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Италия затяга законите за крипто сектора

Италия е готова да въведе строги мерки за борба с манипулирането на крипто пазара като част от по-широки усилия за засилване на надзора спрямо риска в сектора.

21.06.2024 11:23 1 мин. четене

Още един американски щат отмени лиценза на Binance.US

Binance.US, американският клон на крипто борсата Binance, в момента е изправен пред интензивен регулаторен контрол, който може да застраши позициите му на пазарa в САЩ.

21.06.2024 6:30 1 мин. четене

Индия глоби крипто борсата Binance с $2.25 милиона

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) наложи глоба на крипто борсата Binance в размер на 188.2 млн. рупии ($2.25 милиона) за предоставяне на услуги на индийски клиенти, без да са спазени разпоредбите на страната за борба с прането на пари (AML).

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

Бразилия въвежда нови регулации за чуждестранните крипто бизнеси

Бразилия е проактивна в приемането на криптовалутите и световните крипто пазари, като на големите борси Binance, Coinbase, OKX и KuCoin се обръща по-сериозно внимание.

20.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.