НАЧАЛО Други

Индия отново отвори вратите си за чуждестранни крипто борси

11.05.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индия отново отвори вратите си за чуждестранни крипто борси

Финансовият регулаторен пейзаж на Индия претърпя забележителна промяна, като страната отново отвори вратите си за офшорни крипто борси, начело с гиганти от бранша като Binance и KuCoin, които получиха одобрение от индийското звено за финансово разузнаване (FIU-IND).

Това развитие има значителни последици за крипто пейзажа в Индия, които се оценяват на над $260 милиарда.

След като се сблъскаха със забрани, дължащи се на предполагаемо неспазване на местните закони, тези големи борси успешно преодоляха регулаторните пречки, сигнализирайки за ново начало на индийския пазар.

KuCoin, например, предприе проактивни мерки, като разреши проблема с глобата от $41,000, ускорявайки възобновяването на услугите си. Докато Binance понастоящем е регистрирана, тя е в процес на финализиране на процедурите за съответствие.

Тази регулаторна промяна е в съответствие с по-широката тенденция за увеличаване на надзора в сектора на криптовалутите в Индия. FIU е регистрирало 48 крипто фирми съгласно Закона за предотвратяване на прането на пари, като по този начин укрепва правната рамка, регулираща дигиталните активи в страната. Това включва насърчаване на спазването на правилата и сътрудничеството среща с всички регистрирани субекти.

Тези събития последваха забраната от януари на девет големи офшорни крипто платформи, включително Binance и KuCoin, поради пропуски в спазването на изискванията. Впоследствие техните приложения бяха премахнати от основните онлайн платформи, което ограничи достъпа на индийските потребители. Докато някои са прекратили дейността си в Индия, други платформи преговарят за статута си с FIU.

Повторното отваряне на индийския пазар за тези платформи е навременно, като се имат предвид неотдавнашните данни, които класират индийския крипто пазар като втория по големина в света, с приток на $260 милиарда в криптовалути от юли 2022 г. до юни 2023 г. Това, в съчетание с подновената регулаторна яснота, създава предпоставки за процъфтяваща крипто икономика в Индия.

Ангажиментът на FIU в открития диалог и адаптивните регулаторни мерки отразяват далновидния подход към регулирането на криптовалутите в Индия. Това би могло да стимулира инвестициите и да насърчи иновациите в сектора, подкрепяйки растежа на един от най-динамичните пазари на дигитални активи в света.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Глоба за милиарди заплашва Microsoft в Европа

На Microsoft може да бъде наложена глоба в размер до 1% от годишните ѝ приходи в Европейския съюз, ако не отговори на искане за предоставяне на информация до 27 май.

19.05.2024 21:00 2 мин. четене

6 съвета за търговията с криптовалути

През последните години криптовалутите спечелиха значително внимание и популярност. Тези дигитални активи предлагат редица предимства пред традиционните валути, като например по-голяма сигурност и неприкосновеност на личните данни, по-ниски такси за транзакции и децентрализиран контрол.

19.05.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.