НАЧАЛО Други

Топ австралийска банка, управляваща стотици милиарди, планира да премахне парите в брой

11.05.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ австралийска банка, управляваща стотици милиарди, планира да премахне парите в брой

Macquarie Bank, една от най-големите австралийски банки с активи на стойност $267 милиарда, започна план за постепенно премахване на паричните и чековите услуги, като от ноември ще премине към дигитално ориентирано банкиране.

Според информацията от Macquarie Bank са предупредили клиентите си за предстоящите промени, подчертавайки преминаването към дигитални транзакции като по-безопасен, по-бърз и по-удобен метод за банкиране.

Поетапният подход постепенно ще премахне услугите на гише във физическите обекти на Macquarie, включително услугите, свързани с пари в брой и чекове, като депозиране или събиране на чекове и поръчка на нови чекови книжки.

Считано от 1 ноември 2024 г., клиентите вече няма да могат да пишат или депозират лични чекове, да внасят или поръчват банкови чекове, да внасят пари в брой или чекове на гише в клоновете на Националната австралийска банка (NAB), както и да правят плащания чрез чекове.

Всички чекове, получени след 31 октомври 2024 г., ще бъдат върнати на подателя. След промените клиентите на Macquarie ще могат да теглят хартиени пари от сметките си само чрез банкомати, собственост на други банки, като дневните тегления ще бъдат ограничени до 2,000 австралийски долара.

Този ход е в унисон с по-широката тенденция за отказ от кешови транзакции в Австралия. По данни на Австралийския орган за пруденциално регулиране (APRA) между юни 2022 г. и юни 2023 г. ще бъдат затворени 424 банкови клона, представляващи 11% от всички банки в Австралия, което ще бъде съпроводено с премахване на достъпа до 718 банкомата.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.