НАЧАЛО Други

Империята Ripple отвръща на ударите на SEC

31.05.2024 0:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Империята Ripple отвръща на ударите на SEC

Ripple Labs засили защитата си срещу Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) в продължаващия им правен спор, като се фокусира върху две ключови точки, които могат да определят изхода на делото.

Тъй като SEC се стреми към големи санкции в размер на близо $2 милиарда, Ripple предложи значително по-ниска горна граница от $10 милиона.

В писмо, адресирано до съдия Анализа Торес, Андрю Й. Цересни от Debevoise & Plimpton LLP се противопоставя на аргумента на SEC, че текущото финансово състояние на Ripple трябва да повлияе на решението на съда относно историческите санкции. Компанията твърди, че финансовото ѝ състояние, оценено години след предполагаемите нарушения, не е от значение за делото.

Защитата подчерта, че Ripple не оспорва способността си да плати потенциална санкция и твърди, че последните финансови отчети не трябва да участват в анализа на съда. Дружеството също така отстоява правото си на неприкосновеност на личния живот по отношение на финансовите документи, позовавайки се на правни прецеденти, подкрепящи поверителността на такава информация за частни компании.

Друг спорен въпрос е отхвърлянето от SEC на историческите договори на Ripple като неактуални, предвид промените в методите за продажба на XRP. Финансовият директор на Ripple Джонатан Билих настоява, че условията на миналите договори остават поверителни и търговски чувствителни, тъй като разкриването им би могло да осигури несправедливи предимства на бъдещите контрагенти. Компанията подчерта, че методите ѝ за продажба са се развили, като настоящите продажби на XRP вече не включват същите условия като преди, като например отстъпки за опитни купувачи.

С наближаването на края на делото решението за ролята на Андреа Фокс като обобщаващ или експертен свидетел, което трябва да бъде определено от съдия-магистрат Сара Нетбърн, се очаква да бъде взето, преди съдия Торес да се произнесе по фазата на средствата за правна защита.

Стратегията за защита на Ripple има за цел да защити финансовата неприкосновеност и поверителността на минали договори. Като изтъква промените в методите на продажба и неотносимостта на настоящото финансово състояние към минали нарушения, Ripple се стреми да намали санкциите и да защити своите бизнес интереси. Изходът от това дело ще има значителни последици за крипто индустрията и за регулирането на дигиталните активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.