НАЧАЛО Крипто Крими

Ripple се съгласиха да платят $10 милиона глоба на SEC

23.04.2024 21:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple се съгласиха да платят $10 милиона глоба на SEC

Вместо това Ripple се съгласи да плати максимална санкция от $10 милиона, която е значително по-ниска от гражданската санкция, поискана от SEC.

В подаденото на 22 април заявление Ripple оспорва аргументите и санкциите, предложени от SEC. Макар да признава, че е нарушила раздел 5 от Закона за ценните книжа от 1933 г. за предлагането на XRP по договори за институционални инвестиции, Ripple представи три основни аргумента:

  • 1. SEC не е доказала в достатъчна степен вероятността от бъдещи нарушения или безразсъдно пренебрегване на закона при институционалните продажби на Ripple.
  • 2. Говил делото създава прецедент срещу обезщетяването, тъй като SEC не е доказала имуществени вреди, а законните бизнес разходи на Ripple следва да бъдат приспаднати от всяко обезщетяване.
  • 3. Гражданската санкция следва да бъде ограничена до $10 милиона, като се имат предвид слабите аргументи и глобите, наложени от SEC по други дела за дигитални активи.

Ripple информира съда за промените, направени в практиките за продажба на XRP, включително получаване на лицензи за продажби извън САЩ и промяна на договорите, за да се отговори на опасенията, изразени от съда. Въпреки това Ripple не се съгласи с исканите от SEC средства за защита, като се позова на административно превишаване на правомощията и се противопостави на спекулативните съдебни забрани, основани на потенциални бъдещи правни нарушения.

В допълнение към своето кратко изложение на възраженията, Ripple представи подкрепящи декларации и доказателства, демонстриращи усилията ѝ за спазване на изискванията и получените лицензи за продажби на XRP в различни юрисдикции.

Очаква се SEC да подаде своето кратко изложение на отговора под печат до 6 май, а страните и третите лица имат срок до 20 май, за да представят писмени предложения и възражения, свързани с подробностите за запечатване в документите.

Главният юридически директор на Ripple, Стюарт Олдероти, коментира порочния характер на документацията на SEC, като отбеляза липсата на твърдения или констатации за безразсъдство или измама в случая. Той изрази увереност, че съдия Торес ще се произнесе справедливо на етапа на окончателните средства за защита, характеризирайки искането на SEC за санкции като част от по-широката й тактика за сплашване на криптоиндустрията в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Хакерът зад експлойта на крипто проекта Pump Fun бе пуснат под гаранция

Джарет Дън, предполагаемият хакер зад експлойта на Pump Fun, беше пуснат под гаранция след ареста му в Лондон.

21.05.2024 11:00 2 мин. четене

Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

Ripple предостави актуална информация за текущото си съдебно дело с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

19.05.2024 18:00 2 мин. четене

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.