НАЧАЛО Други

Huobi разширяват услугите си в Обединените Арабски Емирства

03.11.2019 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Huobi разширяват услугите си в Обединените Арабски Емирства

Huobi Group обяви разширяване към региона на MENA, като стартира своите услуги за обмен на дигитални активи с офис в Дубай, ОАЕ.

Huobi е най-новата фирма, възползваща се от благоприятното отношение на ОАЕ към блокчейн, където правителството се ангажира със стратегическа програма за възприемане на технологията.

Huobi Cloud дава възможност на борсовите оператори да използват платформата на Huobi за стартиране на собствена борса. В замяна на дял от печалбата, партньорите на Huobi Cloud могат да създадат собствена борса за криптовалути с достъп до търговските платформи на Huobi, книга за поръчки, ликвидност и над 450 търговски двойки. Това са част от плановете за разширяване на Huobi, за които наскоро бяха събрани 500 милиона японски йени ($4,5 милиона).

Според прессъобщението, 5,2% от хората в ОАЕ притежават някаква форма на криптовалута. Предвид бързите темпове на приемане на блокчейн от предприятията и правителството, тази цифра вероятно ще нараства. Само този месец от региона се появиха редица новини, свързани с блокчейн и криптовалутите.

В началото на октомври, доставчикът на блокчейн за предприятия Blocko потвърди, че стартират в ОАЕ, благодарение на партньорството със SEED group, член на Частния офис на шейх Саид бин Ахмед Ал Мактум. Blocko ще работи с операционна платформа Aergo за внедряване на хибриден, публично-частен блокчейн за правителството на ОАЕ и предприятията от цялата страна.

Това е поредното от множество съобщения за стратегията на правителството на ОАЕ, да премести 50% от транзакциите си на блокчейн до 2021 г. Стратегията има за цел да спести 11 милиарда AED (~ $3 милиарда) от транзакционни и документационни разходи всяка година, както и 77 милиона работни часове.

По-късно през месеца, Департаментът за градоустройство обяви, че ще премества записите на имотния си регистър на блокчейн. В същото време, властите в Дубай изразиха намерението си за подобна инициатива за бизнес регистрации.

Малко след това, Търговско-промишлената палата в Дубай потвърди, че е подписала ‘Меморандум за разбирателство’ с държавна банка Emirates NBD. Меморандумът покрива предоставянето на решения за търговско финансиране за дигиталния ‘Silk Road’ на Дубай, който използва блокчейн за дигитализиране на търговските процеси.

Междувременно, потребителите на криптовалути в региона наскоро получиха добри новини от регулаторите. Органът за ценни книжа и стоки на ОАЕ (SCA) изготви резолюция, която има за цел да даде по-голяма яснота на криптовалутните проекти, като вдъхна увереност на собствениците на бизнеси, които искат да оперират в пространството.

Въпреки че не е ясно дали тази резолюция е свързана с новината за разширяването на Huobi Cloud в ОАЕ, това ще бъде добра новина за плановете за растеж на сингапурската борса. Наскоро, Huobi демонстрира благосъстоянието на приходите им с изгарянето на 11 милиона от своите HT монети, на стойност над $40 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Бичите настроения преобладават на фондовия пазар – какво да очакваме?

Сегашните настроения на инвеститорите в акции са изключително оптимистични и достигат невиждани от години нива. Въпреки това в този момент е необходимо да се внимава с агресивното навлизане на пазара.

22.05.2024 17:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.