НАЧАЛО Други

Може ли Дубай да се превърне в първия блокчейн град до 2020 г?

ЯНУ. 7, 2019 18:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Може ли Дубай да се превърне в първия блокчейн град до 2020 г?

Когато мислим за Дубай, си представяме арабски милиардери, 6-звездни хотели и страхотни небостъргачи. Знаете ли обаче, че са налице планове за превръщането на Дубай в първия захранван от блокчейн град до 2020 година?


Генералният директор на Smart Dubai, д-р Аиша Бинт Бути Бин Бишър, смята, че градът е в позиция да се утвърди като блокчейн и крипто епицентър, който би могъл да стане напълно интегриран, интелигентен блокчейн град през следващите няколко години.


Блокчейн интелигентен град в ОАЕ


Smart Dubai са организаторите на Global Blockchain Challenge, което е свързано с блокчейн състезание, насочено към намиране на най-иновативните стартъпи от целия свят и за привличането им да работят в Дубай.

Д-р Аиша Бишър имаше няколко много положителни неща, които да каже във връзка с потенциала на Дубай за свързаните с крипто фирми:

Дубай се утвърди за рекордно кратко време като глобална дестинация за новатори и предприемачи в блокчейн индустрията. Водени от визията на нашето ръководство, емирството се превръща в синоним на смело възприемане на авангардните технологии и използването им за създаване на напреднали, свързани и безпроблемни градски преживявания за своите жители и посетители.

Привличането на някои от най-новите и най-иновативни стартиращи компании в Дубай е част от по-големия план, наречен Dubai Blockchain Strategy 2020.

Планът първоначално бе обявен от Smart Dubai и Dubai Future Foundation по-рано тази година и е категоричен, че Дубай ще стане първият по рода си, задвижван от блокчейн град до 2020 година.


Global Dubai Blockchain предизвикателство


Следващият кръг на Global Blockchain Challenge ще се проведе на срещата Future Blockchain на 2-3 април 2019 година в Световния търговски център в Дубай. Конкурсът е съвместно сътрудничество между Smart Dubai и Dubai Future Accelerators (DFA), което е инициатива на Dubai Future Foundation (DFF).

Успешните стартъпи, свързани с блокчейн, които преминават предварителните етапи на състезанието, ще бъдат поканени да обучават в Дубай с DFA и ще получат въведение в културата на ОАЕ. Тримата победители в конкурса ще получат възможност да продадат и внедрят своите продукти и услуги в Дубай. Победителят в състезанието ще получи $ 20,000 в брой, а второто и третото място ще получат съответно $ 15,000 и $ 10,000.

Future Dubai Blockchain Summit 2018 привлече над 8000 участници, 130 крипто стартъпа и над 140 говорители, а тазгодишното събитие обещава даже и повече.

Макар да изглежда малко вероятно, че Дубай ще стане първият град, който да е задвижван от блокчейн до 2020 година, тяхната амбиция и икономическа сила определено ще им дадат предимство в преследването на технологичните иновации.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в размер от $69 милиарда проучва крипто пространството

Стюарт Симънс, директор на QIC и отговорник за валутите, твърди, че държавната компания няма да инвестира много от самото начало поради липсата на регулаторна яснота относно криптовалутите в Австралия...
ОКТ. 15, 2021 14:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Wix ще приема крипто плащания чрез партньорство с BitPay

Wix вече ще започне да приема Биткойн и други криптовалути в своята платформа. Това вече ще позволи на търговците на Wix да приемат до 12 криптовалути, включително Биткойн Кеш, Dogecoin, XRP, Етериум,...
ОКТ. 15, 2021 11:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света