НАЧАЛО Други

Huobi и Джъстин Сън предприемат действия след проблемите с USDC

март 13, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Huobi и Джъстин Сън предприемат действия след проблемите с USDC

През уикенда крипто пазарът се сблъска с нов проблем, тъй като USDC загуби обвързването си с щатския долар, което доведе до значителен спад в пазарната му капитализация и предизвика нестабилност на пазара на стабилни монети.

Circle, емитентът на USDC разкри, че $3.3 милиарда от резервите на компанията са заседнали в Silicon Valley Bank, която сега е под контрола на Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC). Тази новина накара много търговци и инвеститори да се разтревожат и доведе до значителни движения на пазара.

Едно от тези движения дойде от Huobi, криптоборса, за която се съобщава, че рано сутринта в събота е обменила USDC на стойност $100 милиона за DAI, според компанията за блокчейн анализи Lookonchain.

Джъстин Сън, основател на Tron и крипто милиардер, подкрепящ Huobi, също беше забелязан да тегли $82 милиона от Aave – платформа за крипто кредитиране, базирана на Етериум – и да ги разменя за DAI.

Освен това Lookonchain отбеляза, че кит на име CZSamSun осъществи голяма арбитражна сделка, заемайки USDT, за да купи USDC на по-ниска цена, надявайки се да върне заема, след като USDC се върне към паритета си с долара. Този ход имаше потенциала да доведе до печалба от над $1.3 милиона.

Tези усилия за ограничаване на риска и възползване от възможностите за арбитраж изглежда действат тъй като, както USDC, така и DAI се търгуват на цена от $0.99.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Експерт прогнозира най-големия пазарен спад от 1929 г. насам


Нестабилността на пазара на стабилни монети предизвика загриженост сред инвеститорите и подчерта рисковете, свързани с този вид криптовалути.

Тъй като крипто пазарът продължава да се развива и да узрява, вероятно ще станем свидетели на въвеждането на повече механизми за стабилност, за да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще.

Междувременно, трейдърите и инвеститорите ще трябва да останат бдителни и да се адаптират бързо към промените на пазара, за да минимизират рисковете си и да максимизират печалбите си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

До Куон е арестуван от властите на Черна гора

В четвъртък министърът на вътрешните работи на Черна гора, Филип Аджич, обяви, че основателят на провалената криптовалута Terra, До Куон, е бил арестуван на летището в Подгорица.

март 23, 2023 20:30 1 мин. четене

Потребителите на затворената борса Bitzlato получават достъп до част от средствата си

Въпреки че беше конфискувана от европейските власти, Bitzlato, свързаната с Русия крипто борса, възстанови частично достъпа до средствата на потребителите.

март 23, 2023 13:20 2 мин. четене

Приемането на XRP Ledger се покачва, докато Ripple се бори със SEC

По данни на Messari броят на създадените сметки в XRP Ledger (XRPL) – система за дигитални плащания, която използва родния XRP токен на Ripple – е близо 5 милиона, което показва нарастващо приемане и използване.

март 23, 2023 12:00 1 мин. четене

Какво цели Bitget с поемането на контрола над BitKeep?

Крипто борсата Bitget инвестира $30 милиона в BitKeep, децентрализиран мулти-верижен портфейл, придобивайки контролен пакет акции в компанията.

март 23, 2023 10:00 2 мин. четене