НАЧАЛО Други

Експерт прогнозира най-големия пазарен спад от 1929 г. насам

март 13, 2023 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Експерт прогнозира най-големия пазарен спад от 1929 г. насам

Експертът по макроикономика, Хенрик Зеберг изрази тревожна прогноза за инвеститорите, като предупреди за предстоящ пазарен спад, какъвто не е имало през миналия век.

Неотдавна Зеберг сподели с последователите си в Twitter графика, която показва как индексът на жилищния пазар на Националната асоциация на строителите на жилища (HMI) и равнището на безработица в САЩ исторически корелират помежду си.

HMI индексът измерва състоянието на американския жилищен пазар, като оценява текущите и прогнозните продажби на еднофамилни жилища.

Зебърг отбеляза поразително сходство между сегашното състояние на HMI и равнището на безработица и тези, които са съществували непосредствено преди срива на жилищния пазар през 2007 г., довел до голямата финансова криза.

Зеберг прогнозира, че предстоящият срив на жилищния пазар ще съвпадне със значителен скок на фондовия пазар.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн в критичен момент – анализатор прогнозира срив


Той смята, че неотдавнашният срив на Silicon Valley Bank (SVB) може да бъде катализатор за прогнозираното рали на фондовия пазар.

Според Зебърг фондовият пазар ще се издигне до исторически върхове преди настъпването на рецесия, която ще предизвика най-големия пазарен срив от 1929 г. насам. Той също така прогнозира, че САЩ ще навлезе в рецесия до края на 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Експерт прогнозира най-големия пазарен спад от 1929 г. насам”
  1. Не може хегемонията на долара да продължава безкрайно да се печатат долари без никакво покритие и да се обезпечават с продажбите на петрол и оръжие по цял свят.Ако някой си направи труда да раздели външния дълг на САЩ с броя на населението по целия свят ще разбере до колко се е раздул балона и няма как да не гръмне.Нали затова Байдън казва не можем да си позволим Русия да спечели войната защото тогава долара ще падне 15/16 пъти според американски анализатори.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кристалина Георгиева коментира глобалната икономика на Китайския форум за развитие

На Форума за развитие на Китай през 2023 г. Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) обсъди предизвикателствата пред световната икономика.

март 27, 2023 20:05 2 мин. четене

Венчър капиталистите са оптимистично настроени към европейските крипто стартъпи

Въпреки миналогодишните предизвикателства и сривовете на водещи играчи в индустрията, инвеститорите в рисков капитал подкрепиха стартъпите в крипто пространството.

март 27, 2023 18:00 2 мин. четене

Основателят на Terraform Labs обжалва удълженото му задържане в Черна гора

Съобщава се, че До Куон, съосновател на Terraform Labs, планира да обжалва решението на съда да удължи задържането му в Черна гора.

март 27, 2023 14:20 2 мин. четене

First Citizens Bank придобива всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank

Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) обяви, че базираната в Северна Каролина First Citizens Bank ще придобие всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank.

март 27, 2023 11:00 3 мин. четене