НАЧАЛО Биткойн

Хората са зависими от кеша, но има и други алтернативи – Робърт Кийосаки

ноември 3, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хората са зависими от кеша, но има и други алтернативи – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, известният автор на бестселъра "Богат татко, беден татко", постоянно предупреждава за потенциалната девалвация на фиатната валута, особено на щатския долар.

Неотдавна той обсъди несигурното състояние на икономиката и надвисналата възможност за срив на щатския долар в епизод на подкаст по “The Rich Dad Channel” с успешния предприемач Клей Кларк, излъчен на 1 ноември.

Кийосаки изтъкна предизвикателството, пред което са изправени много хора, за да се откажат от зависимостта си от физическите пари, като подчерта привързаността на собственото си семейство към хартиената валута, обяснявайки я с японския им произход и културата на спестяване, разпространена в Япония.

Той изрази недоумение от това поведение, като наблегна на личния си фокус върху натрупването на злато, земя (недвижими имоти), храна и бензин – заедно със среброто и водещия актив на децентрализираните финанси (DeFi), Биткойн (BTC), като средство за подготовка за очакваната криза.

През март Кийосаки предупреди за потенциалния упадък на статута на щатския долар като световна резервна валута, като го оприличи на “тоалетна хартия“.

Той твърди, че среброто и златото ще се превърнат в предпочитани форми на валута, след като светът се откаже от щатския долар, като оприличи тази промяна на “приливна вълна“, която ще удари Америка.

Освен това Кийосаки изрази мнение, че криптовалутите, особено Биткойн, представляват значителна защита срещу незаконни финансови дейности. Той прогнозира потенциална цена от $135,000 за Биткойн в близко бъдеще, като призова последователите си да повишат осведомеността за неговия потенциал.

Неотдавна Кийосаки подчерта, че липсата на финансово образование и погрешните решения представляват най-големите заплахи за САЩ. Той разкритикува преподавателите, наричайки ги “бюрократи“, които нямат опит да инструктират адекватно учениците по финансовите въпроси и икономиката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.