НАЧАЛО Крипто Крими

Хакер мести над $1 милион в Биткойн от затвора

22.11.2023 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакер мести над $1 милион в Биткойн от затвора

Индия стана свидетел на значителен инцидент с участието на Шрикришна Рамеш, известен като "Sriki", хакер, познат с крипто експлойти.

През 2020 г. Sriki беше задържан от специалния разследващ екип (SIT) на Департамента за криминални разследвания за участието му в хакването на Биткойн и други криптовалути, което доведе до загуби в размер на милиони.

Първоначално бе арестуван от Централния криминален отдел (CCB) за незаконно снабдяване с наркотици чрез дарк уеб, но последвалите разследвания разкриха дълбокото му участие в измами с криптовалути.

Въпреки че е държан в затвор в Бенгалуру, Шрики организира дързък ход, прехвърляйки Биткойн на стойност $1.2 милиона. Съобщенията сочат, че той е подкупил полицейски служител, за да вкара контрабандно в килията му лаптоп, осигуряващ достъп до интернет.

В рамките на едва 20-22 минути, Sriki извършил прехвърлянето на Биткойн токени, след което изпрал средствата, като всичко това се е случило в килията му.

Бързият трансфер разпръснал откраднатите BTC в различни портфейли, което породило подозрения за потенциално пране на пари в Индия чрез неидентифицирана тайна мрежа. Според информацията SIT е започнала интензивно разследване, като внимателно е проверила тези портфейли, за да разкрие допълнителни подробности.

Това се е случило между 2020 и 2021 г., след първоначалното лишаване от свобода на Sriki, свързано с престъпления, свързани с Биткойн и наркотици.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като платформата за търговия с криптовалути наскоро отчете първата си тримесечна печалба от две години насам.

22.02.2024 20:51 2 мин. четене

Ето какво мисли инвеститор, купил Етериум под $1, за Биткойн през 2024 година

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц изрази оптимизъм по отношение на траекторията на Биткойн (BTC) до края на 2024 г., като прогнозира значително увеличение на стойността му.

22.02.2024 18:00 1 мин. четене

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Terra ще бъде екстрадиран в САЩ

До Куон, бившият криптовалутен магнат и създател на екосистемата Terra (LUNA), ще бъде екстрадиран в САЩ, за да отговаря по обвинения в измама.

22.02.2024 14:00 1 мин. четене

Добра покупка ли е Биткойн на $50,000?

Наскоро Биткойн достигна забележителен етап, като за първи път от края на 2021 г. надхвърли границата от $50,000.

22.02.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.