НАЧАЛО Алткойни

Grayscale иска да превърне Етериум тръста си в спот ETF

октомври 4, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Grayscale иска да превърне Етериум тръста си в спот ETF

Grayscale Investments, в сътрудничество с NYSE Arca, официално подаде искане до Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) за одобрение на преобразуването на Grayscale Ethereum Trust (ETHE) в спот Етериум борсово търгуван фонд (ETF).

Понастоящем Grayscale Ethereum Trust се отличава като най-големия в света инвестиционен инструмент за Етериум, който надзирава активи на стойност близо $5 милиарда. В сферата на крипто ETF-ите е обичайно да се търси регулаторно разрешение от борсата, на която са регистрирани акциите на ETF, а не от самия инвеститор.

Подобно на Биткойн фонда на Grayscale, Grayscale Ethereum Trust е водещият начин за инвестиране в Етериум в световен мащаб, като на него се падат приблизително 2.5% от общия брой на циркулиращите ETH.

Преминаването към спот ETF е част от дългосрочната визия на Grayscale Ethereum Trust от самото му създаване през 2019 г. Понастоящем акциите на ETHE се търгуват със забележителна отстъпка от 30% в сравнение с базовия ETH, притежаван от тръста. Докато притежаваните от тръста ETH се оценяват на около $5.14 милиарда, акциите му възлизат на около $3.6 милиарда.

Освен това Grayscale подаде заявление за нов ETF, проследяващ фючърси върху Етериум, както е посочено в заявление до Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) от 19 септември.

За ETF Grayscale Ethereum Futures Trust Grayscale е предложила листване и търговия с акции съгласно правило 8.200-E на Нюйоркската фондова борса Arca. Това предложение е в съответствие с разпоредбите на Закона за обмен на ценни книжа от 1934 г. и съответства на промяна в правилата, представена от NYSE на SEC.

Този регулаторен процес следва малко по-различен маршрут в сравнение с повечето от одобрените преди това ETF за Биткойн фючърси. Одобрените ETF-и от емитенти като ProShares, Valkyrie и VanEck бяха подадени съгласно Закона за инвестиционните дружества от 1940 г.

Преди това Grayscale също подаде заявление за отделен Етериум ETF за фючърси съгласно Закона за инвестиционните дружества от 1940 г. ETF-ът се управлява от Grayscale Advisors, наричан също “спонсор” в подаденото заявление.

Подаването на документите от Grayscale идва, след като съдът в САЩ постанови, че Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) е сгрешила, като е отхвърлила заявлението ѝ за спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF). Съдът определи, че в отказа на SEC липсва достатъчно обяснение за различното третиране на ETF за фючърси върху Биткойн и спот Биткойн ETF.

Макар че е малко вероятно съдиите да дадат директни указания на SEC да одобри такива фондове, благоприятният за Grayscale резултат може да насърчи агенцията да търси други основания за потенциални откази. В един по-краен случай SEC може дори да обмисли отмяна на одобрението си за фючърсни Биткойн ETF-и.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Прогноза за Solana: Може ли алткойнът да надмине Етериум?

В следващата фаза на пазарната експанзия се очаква Solana (SOL) да достигне 10% от Етериум (ETH), според InvestAnswers.

декември 2, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.